Ludzas novada talantīgie lasītāji pulcējās konkursā

Sesto gadu pēc kārtas Latvijā norit Nacionālās Skaļās lasīšanas konkurss. Konkurss tiek organizēts trīs kārtās – vietējais (skolās vai bibliotēkās), reģionālais fināls un valsts fināls Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

25. maijā Ludzas novada bibliotēka aicināja talantīgos lasītājus uz reģionālo finālu Ludzā, kurš tika organizēts mājīgajās bibliotēkas telpās. Bērni bija gatavojušies nopietni un bija apņēmības pilni parādīt labāko sniegumu, tāpēc žūrijai vērtēšana bija sarežģīta.

Šoreiz reģiona čempiona titulu ieguva Raitis Banga, Ludzas pilsētas vidusskola, 2. vietu – Rebeka Škavronska, Ludzas pilsētas vidusskola, 3. vietu šogad godpilni savā starpā dalīja Lauma Toporkova, Ciblas vidusskola, Artūrs Jaundžeikars, Ciblas vidusskola, un Jorens Losevičš, Ludzas pilsētas vidusskola.

Ludzas novada Bērnu bibliotēka saka paldies skolotājām Lidijai Krokšai un Inārai Kuzņecovai. Šis bija pirmais gads, kad žūrija izvirzīja specbalvu, kuru saņēma – Andrii Hrebeniuk, Ludzas 2. vidusskola.

Skaļās lasīšanas čempions Raitis Banga un viņas atbalstītāji septembrī dosies uz Rīgu, Nacionālo bibliotēku, lai piedalītos Lielajā Nacionālajā Skaļās lasīšanas finālā!

Lai veicas mūsu čempionam!

Raitis Banga – uzvarētāja krēslā. Viņa svīta – visu godalgoto vietu ieguvēji

Ilgas Kaupužas foto