Riebiņos skrējienā piedalījās gandrīz 200 dalībnieki

20. maijā pie Riebiņu vidusskolas startēja tradicionālais kross Riebiņu ielās kopā ar novadnieci, titulēto vieglatlēti Anitu Siliņu (Kažemāku). Anita ir Riebiņu vidusskolas absolvente, un todien, Anitas un viņas un daudzu jo daudzu Riebiņu Bērnu sporta skolotājas Mārītes Pokšānes iedrošināti, gandrīz divsimt pasākuma dalībnieki devās savā 1000 m vai 3000 m, vai 6000 m distancē.
1000 metru skrējienā savā vecuma grupā pirmie finišēja Agate Meluškāne (Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skola, Riebiņi), Emma Lazdāne un Oļegs Furtikovs (Vārkavas pamatskola), Tatjana Ivanova un Kirills Kibjaro (Preiļu 2. vidusskola), Dāvids Stupāns (Preiļu Brīvā skola). 3000 m skrējienā uzvarēja Sofija Kirillova (Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzija), Ļubova Denisova un Leonīds Valdonis (Preiļi), Līga Alijeva («Himalayan International »), Jūlija Vēvere («Skrien Jēkabpils») un Gatis Pokšāns (Riebiņu vidusskola). Bet krosa garākajā 6000 m distancē pārliecinoši uzvaras svinēja Dāvids Kovaļevskis (Krāslava), Arnis Paškevičs (Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljons) un Lauris Bļodonis (Nacionālie bruņotie spēki). Visi rezultāti redzami Latvijas Vieglatlētikas savienības mājaslapā www.athletics.lv.
Arnis Paškevičs finišā «Vietējai Latgales Avīzei» pastāstīja, ka mīl skriet maratonus, tāpēc izvēlējās pieveikt 6000 m distanci. «Riebiņos sacenšos pirmo reizi, patika gan pati distance, gan pasākums. Braukšu vēl,» teica Arnis un piebilda, ka trenējoties nedēļā noskrien 100 km.
Krosa Riebiņu ielās patronese Anita Siliņa (Kažemāka), kura arī skrien maratonus (42 km), pastāstīja, ka izvēlējās vieglatlētiku jau pirmajā klasē turpat Riebiņu vidusskolā, pateicoties skolotājai Mārītei Pokšānei, kura iedvesmoja viņu sporta stundās un sacensībās. «Lai skrietu, vajag gribasspēku, motivāciju un patikšanu. Un, ja trenējas uzcītīgi, tad var sasniegt labus rezultātus,» teica Anita.
Mārīte Pokšāne pastāstīja, ka kross Riebiņu ielās ir Riebiņu vidusskolas skolotāju iedibināta tradīcija, kas turpinās jau vairāk nekā 30 gadus. «Tie ir skriešanas svētki man un dalībniekiem. Pati šodien skrienu jau no pieciem rītā. Skrienam šobrīd, skriesim arī nākamgad,» priecīgi pauda Mārīte.
Finišā visi saņēma Mārītes un pārējo tiesnešu un līdzjutēju urravas un AS «Preiļu siers» dāvinātos biezpiena sieriņus «Mazulis», bet ātrākajiem tika pasniegtas godalgas un Anitas sarūpētās sponsoru balvas. Savukārt «Zirgu Oāze» īpašnieks Iļja Danilovs sarūpēja balvas pieaugušo komandām un izjādi ar poniju jaunākajiem dalībniekiem. Tāpat priecēja Riebiņu vidussko las pavārīte Anita Cakule un viņas palīgi ar gardu putru un tēju, bet dziedātājs Nikolajs
Puzikovs – ar sava repertuāra populārākajām dziesmām.
Tradicionālais kross Riebiņu ielās notika festivāla «Fiz/kultūra» laikā.

  

 

Egitas Terēzes Jonānes teksts un foto