Rēzeknē atklāj jaunu kultūrvietu – “Rancāna pogolms”

6. maijā ar pasākumu “Ziepes” tika atklāta jauna kultūrvieta Rēzeknē – “Rancāna pogolms”. Tās izveidē apvienojušies blakus esošo satikšanās vietu saimnieki – “Ausmeņa kebabs” saimnieks Valters Murāns un “KUUP coffee” īpašnieks Oskars Maculevičs.
Atklāšanas pasākumā varēja baudīt dzīvo mūziku (Kristīne Pāže un Didzis Bardo, “Kautkaili”, muzikālā apvienība ŠVAMME), bija arī sarunas īpašajā ZIEPJU iznācienā, kur varēja dziļāk iepazīt ēdināšanas uzņēmumus. Vakaru kopā savija Jānis Pampe. Bet 20. maijā aizritēja jau otrais vakars ar dzīvo mūziku un reperi ŪGU, kā arī ar profesijas ekspertiem diskutējot par mūsu četrkājainajiem draugiem. Pasākuma laikā varēja atbalstīt Rēzeknes dzīvnieku patversmi. Vakaru vadīja Edgars Provejs.
N. Rancāna iela 41 – šī adrese pilsētniekiem ir labi pazīstama, jo šeit jau kopš 2013. gada darbojas gan vietējo iedzīvotāju, gan pilsētas viesu iecienītais “Ausmeņa kebabs”, kas ir kļuvis ne tikai par labu ēstuvi, bet arī par izcilu atpūtas un izklaides vietu. Savukārt 2022. gadā tajā pašā adresē tika atvērts kafijas konceptveikals/ kafejnīca, ko izveidojuši Latgalē graudzētās kafijas “KUUP” radītāji. Vietējie un tūristi zina, ka šeit var garšīgi paēst, kā arī izbaudīt izcilas kafijas dažādās nianses, klāt baudot kādu gardu kūciņu. Īpaši populāra ir abu vietu vasaras terase, kas nu ir ieguvusi jaunu izskatu un saturu.
Šīs abas vietas vieno arī latgaliskās vērtības. Šeit nevar nogaršot tādus latgaliešu kulinārā mantojuma ēdienus kā asuškas vai guļbešņīki, taču var dzirdēt un lasīt latgalisko. 
“KUUP Coffee” saimnieks Oskars saka: “Terase mums jau bija, taču gribējās tai iedot raksturu, tāpēc šī vieta tiks papildināta ar dažādiem notikumiem visas vasaras garumā. Mēģināsim bagātināt Rēzeknes pilsētas kultūras dzīvi ar tādiem pasākumiem, kas, kā mums likās, līdz šim ir pietrūcis. Mēs, “Ausmeņa” un “KUUP”, esam blakus un papildinām viens otru, tāpēc vasara solās būt daudzkrāsaina!” Abu vietu īpašnieki sola daudz un dažādus pasākumus, aktualitātes “KUUP” lapā vietnē Facebook.