Ludzas "Latgols" handbolistes kļūst par Latvijas čempionēm

Ludzas "Latgols" handbolistes svētdien Dobelē izcīnīja Latvijas čempiontitulu. "Latgols" finālā ar rezultātu 33:28 (15:12) guva panākumu pār Jēkabpils Sporta skolas vienību.

Ludzas vienībā Madara Cibuļska meta pretinieču vārtos bumbu septiņas reizes, pieci precīzi metieni padevās Lindai Krolei, bet Laura Rutkovska, Agnese Sidorova, Marija Dergačeva un Jana Bule katra tika pie četriem gūtiem vārtiem.

Tikmēr Jēkabpils komandā rezultatīvākās bija Rometa Jukša un Lina Kaņepe, kuras guva attiecīgi deviņus un astoņus vārtus.

Dienu iepriekš pusfinālā Jēkabpils vienība ar 35:27 (13:13) uzvarēja Salaspils Sporta skolas komandu, bet "Latgols" ar 40:36 (22:16) guva virsroku pār dobelniecēm.

Jēkabpils sieviešu komandai pēdējos desmit gados labākais rezultāts tika sasniegts 2019. gadā, kad jēkabpilietes kļuva par čempionēm. Salaspils handbolistes toreiz izcīnīja sudrabu, kas arī viņām ir pēdējās desmitgades labākais rezultāts. "Latgols" savu pēdējo titulu izcīnīja 2015. gadā, kamēr REIR/Dobeles SS visaugstākajā pozīcijā pēdējo desmit gadu laikā finišēja 2017. gadā, kad dobelnieces kļuva par vicečempionēm, apkopojusi LETA.

Ludza patiesi lepojas ar savu handbola sieviešu komandu. Publicitātes foto.