SIA “Ludzas apsaimniekotājs” iecelts jauns valdes loceklis

10. maijā SIA “Ludzas apsaimniekotājs”, kas ir simtprocentīga Ludzas novada pašvaldības kapitālsabiedrība, iecelts jauns valdes loceklis, informē Ludzas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Antra Barkāne. Kapitālsabiedrības dalībnieku sapulcē par jauno valdes locekli apstiprināts Juris Vorkalis (foto). Amata pienākumus jaunais valdes loceklis sāks pildīt no 22. maija ar pilnvaru termiņu uz pieciem gadiem.

Konkurss uz SIA “Ludzas apsaimniekotājs” valdes locekļa amatu tika izsludināts šī gada 9. martā, un tika saņemti astoņi pieteikumi. Saskaņā ar Ludzas novada pašvaldības izpilddirektora 2023. gada 17. februāra rīkojumu, tika izveidota SIA “Ludzas apsaimniekotājs” valdes locekļa nominācijas komisija, kas veica valdes locekļa amata kandidātu atlases un novērtēšanas procesu. Nominācijas komisija kandidātus vērtēja divās kārtās. Veicot kandidātu pirmās kārtas vērtējumu, komisija pieņēma lēmumu uz nākamo vērtēšanas kārtu virzīt trīs kandidātus. Konkursa 2. kārtā tika veikta padziļināta kandidātu iesniegtās informācijas izpēte un analīze, veicot interviju ar kandidātiem. Nominācijas komisijas locekļi intervijā jeb mutiskajā daļā novērtēja kandidātu profesionālo un vispārējo prasmju piemērotību SIA “Ludzas apsaimniekotājs” valdes locekļa amata pienākumu pildīšanai (redzējums par kapitālsabiedrības darbības organizēšanu, attīstības prioritātēm, problēmām un risinājumiem, atbilstību iesniegtajam rakstiskajam materiālam, spējas sniegt kompetentas atbildes uz nominācijas komisijas jautājumiem, saskarsmes spējas, komunikācijas un sadarbības veidošanas prasmes, valdes locekļa amata pienākumu pildīšanai nepieciešamās kompetences). Komisija, saskaņā ar konkursa nosacījumiem izvērtējot pretendentus, kapitāla daļu turētāja pārstāvim galīgā lēmuma pieņemšanai virzīja Juri Vorkali kā atbilstošāko kandidatūru SIA “Ludzas apsaimniekotājs” valdes locekļa amatam.

Juris Vorkalis kopš 2019. gada ir SIA “Kārsavas namsaimnieks” valdes loceklis un laika periodā no 2015. līdz 2019. gadam bija Kārsavas novada pašvaldības vides pārvaldības speciālists. J. Vorkalis Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā ir ieguvis profesionālo bakalaura grādu vides aizsardzībā, kā arī absolvējis Malnavas koledžu, apgūstot banku zinību un finanšu jomu.

Antras Barkānes foto