Vienu dienu varēja iejusties zemessargu ikdienā

Jauniešu un pieaugušo komandas Preiļos sacentās par balvām

13. maijā Preiļos notika Zemessardzes izaicinājuma sacensības "Kājnieki 2023". 

Astoņas jauniešu un pieaugušo komandas iejutās zemessargu ikdienā, stumjot armijas spēkratu, būvējot nojumi, šaujot ar pneimatisko ieroci, metot granātu, demonstrējot izdzīvošanas, militāro sakaru un orientēšanās iemaņas, pārvarot šķēršļus un veicot fitnesa testu. Pēc gandrīz piecām šo aktivitāšu stundām tika noskaidrotas trīs prasmīgākās komandas, proti, komanda "2K" (1. vieta, Rīga), Preiļu novada pašvaldības komanda (2. vieta) un komanda "Auži" (3. vieta, Preiļu novads). Piešķirta arī simpātijas balva komandai "Smilšu vētra" (Preiļu novads).

Uzvarētāji ir četri puiši Vilnis, Daniils, Kristaps un Kaspars no Rīgas. Viņi pastāstīja "Vietējai Latgales Avīzei", ka uzvarēja ar savu komandas garu un vienotību. "Izlasījām, ka būs sacensības, ātri salikām somas un atbraucām uz Preiļiem. Bija labi, visi kopā kā komanda cīnījāmies un uzvarējām, tagad jūtamies forši," uzsvēra Vilnis.

Armijas transporta stumšanā ātrāko laiku uzrādīja Preiļu novada komandas “Auži” jaunieši Kalvis, Pēteris, Rodrigo un Lauris. Viņiem patika visi pārbaudījumi, vienīgi par neveiksmīgu varētu uzskatīt granātas mešanu, jo tā it nemaz neesot veikusies. Tāpat jaunieši pauda atbalstu šādiem pasākumiem, kur notiek dažādas aktivitātes, nevis vienkāršai pasēdēšanai uz dīvāna. “Ja vismaz reizi mēnesī notiktu kaut kādas līdzīgas sacensības, es noteikti piedalītos,” teica Pēteris.

Preiļu pils parkā notika arī zemessargu paraugdemonstrējumi, kā atbruņot pretinieku.

Pasākuma “Kājnieki 2023” rīkotāji Zemessardzes 35. kājnieku bataljona komanda sadarbībā ar Preiļu novada pašvaldību sarīkoja arī koncertu. Šoreiz muzicēja Zemessardzes orķestris, Preiļu novada jauniešu orķestris un Preiļu meiteņu vokāli instrumentālā grupa “Sestdīne”. Visi tika pacienāti ar lauka virtuvē vārītu svētku putru. Nākamgad šāds pasākums notiks Krāslavā.

Muzicē Preiļu meiteņu vokāli instrumentālais ansamblis “Sestdīne”

Uzvarētāji – Vilnis, Daniils, Kristaps un Kaspars no Rīgas

 

Egitas Terēzes Jonānes teksts un foto