Par autoceļu Dagda–Andzeļi–Ezernieki

Jautā Ezernieku pagasta iedzīvotāji: 
“Kad valsts salabos ceļa Dagda–Andzeļi–Ezernieki posmu no Ezernieku pamatskolas līdz autobusu pieturai?”


Atbild VAS “Latvijas valsts ceļi” pārstāve Anna Kononova:
“Valsts vietējā autoceļa Dagda–Andzeļi–Ezernieki (V616)  posms (16,90. km – 17,967. km) ir sliktā tehniskā stāvoklī, tas ietver arī lasītāju minēto ceļa posmu, kas atsevišķos gados mēdz applūst, un līdz ar to satiksme ir jānovirza pa apbraucamajiem ceļiem. Tā tas diemžēl notika arī šajā pavasarī.
Lai būtiski uzlabotu braukšanas apstākļus šajā autoceļa posmā, ir jāveic posma pārbūve. Ņemot vērā autoceļa trases novietojumu purvainā vietā un ievērojamās asfaltbetona seguma deformācijas, ir nepieciešams dārgs un sarežģīts risinājums. Taču šis autoceļa posms nav iekļauts Valsts reģionālo un vietējo autoceļu būvniecības stratēģijā līdz 2027. gadam, kas paredz līdz 2027. gadam nodrošināt no katras apdzīvotas vietas, kurā atrodas pagasta pārvalde, vienu ceļu ar melno segumu, arī diennakts vidējā satiksmes intensitāte tur ir ļoti neliela. Ņemot vērā to, ka finansējums valsts autoceļiem pēdējo 30 gadu laikā nav bijis pietiekams, lai veiktu visus nepieciešamos darbus, remontdarbi tiek plānoti prioritārā secībā.

Patlaban Dagda–Andzeļi–Ezernieki (V616) posma pārbūve nav plānota, un tur tiek un tiks veikti ikdienas uzturēšanas darbi, atbilstoši noteiktajai C ikdienas uzturēšanas klasei.”

Jura Viļuma foto