Vaboles vidusskolā satikās skolotāji un absolventi

Tas bija pēdējais absolventu salidojums vidusskolā, jo no 1. septembra tā būs pamatskola

29. aprīlī Vaboles vidusskolā notika absolventu salidojums. Šogad tas bija īpašs, jo 1. septembrī pēc Augšdaugavas novada domes deputātu lēmuma reorganizēt šo skolu skolēnus sagaidīs jau Vaboles pamatskolas saime.
Vaboles vidusskolas direktore Elita Skrupska uzsvēra, ka skolotājs ir skolas dvēsele un skolēni – skolas sirdspuksti un ka Vaboles skolotāju centieni lolot talantīgus un zinošus bērnus nebeigsies arī pēc šīs reformas. "Tik ilgi būs pasaule šī, cik ilgi būs skola," teica direktore.
Svinīgo daļu, kas notika Vaboles kultūras namā, caurauda Vaboles skolas vēstures un skolēnu un skolotāju sasniegumu stāstījums, tostarp lepnums par saņemtajām Pūcēm Latvijas lauku skolu grupā. Visus priecēja arī koncerts, kuru kuplināja Vaboles vidusskolas popgrupas, teātra pulciņa, folkloras kopas "Kanči",1.–4. klases un 5.–9. klases deju kolektīvu skolēni un daiļlasītājas Adriāna Cīrule un Estere Skrupska. 
Absolventi pateicās skolas saimei un klases audzinātājiem par zināšanām, vērtībām un prasmēm, kas noder, nu jau strādājot savā profesijā un lolojot bērnus. Pēc pastaigas un sarunām skolas klasēs un gaiteņos skolotāji un absolventi atkal sapulcējās kultūras namā, lai grieztos skolas valsī. 

Elita Skrupska (no kreisās) un absolventi kavējas atmiņās par kopīgām skolas gaitām
Egitas Terēzes Jonānes teksts un foto