Višķu pagasta iedzīvotāji neļāva aizvērt Špoģu pasta nodaļu

Vēstuli “Latvijas pastam” parakstīja vairāk nekā 500 cilvēki
Višķu pagasta iedzīvotāji, šī pagasta bibliotēkas vadītāja Jāņa Stroda aicināti, ar parakstiem iestājās par Špoģu pasta nodaļas saglabāšanu, panākdami, ka šī pasta nodaļa turpinās darbu.
Jānis Strods pastāstīja “Vietējai Latgales Avīzei”, ka, uzzinājis par “Latvijas pasta” lēmumu likvidēt Špoģu pasta nodaļu, viņš uzsāka parakstu vākšanas kampaņu, un īsā laikā vēstuli ar prasību saglabāt šo pasta nodaļu parakstīja vairāk nekā 500 cilvēki. “Pasta nodaļu apmeklē tie, kuri sūta vēstules, paraksta presi, maksā rēķinus. Tā ir ļoti nepieciešama sirmgalvjiem un pārējām iedzīvotāju grupām,” skaidroja J. Strods.
Arī Augšdaugavas novada pašvaldība nosūtīja savu vēstuli “Latvijas pasta” vadībai, jo uzskata, ka pasta pakalpojumi laukos ir vajadzīgi, sevišķi vecākā gadagājuma cilvēkiem, teica šīs pašvaldības izpilddirektors Pēteris Dzalbe. 
Jānis Strods jau ir saņēmis “Latvijas pasta” vēstuli, ka Špoģu pasta nodaļa turpinās darbu darbdienās no plkst. 8.00 līdz 9.00, bet pārējā laikā pakalpojumus var pieteikt pie pastnieka.


Egitas Terēzes Jonānes teksts un foto