“Optibet Lokomotīve” izrauj uzvaru no -10

Gandrīz 6000 skatītāju Daugavpils Lokomotīves spīdveja stadionā 23. aprīlī kļuva par lieciniekiem vienam no pēdējo gadu aizraujošākajiem spīdveja mačiem – “Optibet Lokomotīve” Polijas 2. līgas čempionāta mačā bija iedzinējas lomā ar desmit punktu deficītu, bet tomēr ar 47:43 pārspēja vienu no galvenajām pretendentēm uz iekļūšanu 1. līgā Gņezno komandu “Start”.
Pēc pirmajiem septiņiem braucieniem rezultāts bija 16:26. Desmit punktu deficīts astoņus braucienus pirms mača beigām spīdveja komandu sacensībās nav nekas neglābjams, taču tā, par laimi, nedomāja paši Daugavpils komandas spīdvejisti.
Nākamie četri braucieni tika uzvarēti ar kopējo rezultātu 19:5 (tajā skaitā trīs pēc kārtas 5:1 uzvaras), un “Optibet Lokomotīve” pēc 11. brauciena pirmo reizi izvirzījās vadībā – 35:31! Viss sākās ar Stīvena Vorala un Matjušonoka 4:2 uzvaru 8. braucienā, bet tad 5:1 uzvaras atveda Kostigovs ar Kevinu Jūlu Pedersenu, Vorals ar Daniilu Kolodinski un Kolodinskis ar Pedersenu. Pilnā loze bija Kolodinska iesaistīšana mačā – 10. brauciens tika atkārtots viesu juniora Mikolaja Čaplas kritiena dēļ, un abas reizes Daniilam izdevās teicams starts, kas sekmēja 5:1 uzvaru pārī ar Voralu, bet tad viņš jau uzvarēja pats pēc asas cīņas pirmajā līkumā un atveda 5:1 kopā ar Pedersenu, kurš pēc neveiksmīga mača sākuma brauca arvien labāk. 
“Optibet Lokomotīve” labā visvairāk punktu atveda Vorals – 12, pa 9 punktiem Kostigovam un Pedersenam, pa 5 punktiem – Matjušonokam (viens no labākajiem mačiem pēdējās sezonās), Gustavam Grānam un Kolodinskim šoreiz tikai divi punkti, izstāšanās un kritiens Morisam, un savu sliktāko maču “Loko” rindās viņš līdz ar to jau ir aizvadījis, vēsta informācija mājaslapā www.lokomotive.lv.