Viļānos godināti Rēzeknes novada uzņēmēji

19. martā jau vienpadsmito gadu notika konkursa “Rēzeknes novada uzņēmums” laureātu godināšanas svinīgā ceremonija. Šogad balvas veiksmīgākajiem, sociāli atbildīgākajiem un darbīgākajiem novada uzņēmējiem pasniegtas Viļānu pilsētas kultūras namā.

Svinīgo ceremoniju atklāja Rēzeknes novada domes priekšsēdētājs Monvīds Švarcs, kurš uzsvēra, cik svarīgi uzņēmēji ir kopējā sabiedrības ekosistēmā. Rēzeknes novads lepojas ar saviem uzņēmējiem, kas esošajā ģeopolitiskajā situācijā spēja pievērsties cilvēcīgajam un sniegt palīdzīgu roku Ukrainas civiliedzīvotājiem.

Raksturojot, kas ir uzņēmējs, konkursa vērtēšana komisijas priekšsēdētāja Inta Brence norādīja: “Uzņēmējs ir darītājs – tas, kurš dara, un tas, kurš mīl savu darbu. Uzņēmējs ir pilnveidotājs, kurš daudz mācās, pieredz un iegulda gūtās zināšanas uzņēmumā. Uzņēmējs ir īstenotājs – viņš īsteno savus sapņus, savus mērķus. Uzņēmējs ir atbalstītājs, viņš atbalsta tos, kurus mīl, un tos, kuri ir jāatbalsta. Uzņēmējs ir dzīvotājs, kurš dzīvo saskaņā ar saviem noteikumiem, domām, savu pārliecību.”

Konkursa "Rēzeknes novada uzņēmums 2022" laureāti: 

Nominācija “Gada remigrants” – SIA “Vimāna” īpašnieks Māris Rumaks (Feimaņu pagasts). “Gada darba devējs” –  SIA “ALBA-LTD” (Viļānu pilsēta). Šajā nominācijā tika izvirzīti arī: RSEZ SIA "Verems" (Vērēmu pagasts) un ZS "Liepziedi" (Stoļerovas pagasts). “Gada Novada tēla popularizētājs” – SIA “Safīra-L” īpašniece Lienīte Litavniece (Kaunatas pagasts). Šajā nominācijā tika izvirzīti arī: Atpūtas namiņš “Kadiķīši” (Feimaņu pagasts), IK “Vītolkrasts” (Mākoņkalna pagasts), Tradicionālo zināšanu turētāju biedrība “Pūdnīku skūla”, Ieva Spīča (Gaigalavas pagasts). “Gada sadarbības partneris” – IK "Obelisk Farm" (Dekšāres pagasts). Šajā nominācijā tika izvirzīta arī SIA “Cukurella” (Dricānu pagasts). “Gada uzņēmums ar jauniešu iesaisti” – SIA “Bendiks” (Viļānu pilsēta). Šajā nominācijā tika izvirzīta arī SIA “Puordare” (Dricānu pagasts). “Gada uzņēmums – sporta un veselības veicinātājs” – Sporta klubs “Latgolys Vonogi” (Vērēmu pagasts). Šajā nominācijā tika izvirzīts arī Daivinga klubs “Nautilus” (Kaunatas pagasts). “Gada atbalsts Ukrainai” – ZS “Sveces” īpašnieks Dainis Svece (Bērzgales pagasts). Šajā nominācijā tika izvirzīti arī: RSEZ SIA “Verems” (Vērēmu pagasts), SIA “Silgali-I” (Viļāni), IK Rasma Ģērmane (Bērzgales pagasts), SIA “Fregate” (Kaunatas pagasts), ZS “Ezerkrasti” (Čornajas pagasts), SIA “Zaļā sala-R” (Griškānu pagasts).

Konkursa laureāti arī šogad saņēma Rēzeknes novada Gada uzņēmēju balvu – dizaina objektu, kas ataino gaišo un reizē arī sarežģīto ceļu uz panākumiem. Balva veidota pēc Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas absolventa Aleksandra Rezvova idejas. Katrs nominants saņēma balvas, kas tika sarūpētas sadarbībā ar novada uzņēmējiem, kā arī divu uzņēmēju īpaši sarūpētās dāvanas –  biedrības “Pūdnīku skūlas” grāmatu “Evalds Vasilevskis”, ko dāvināja  biedrības pārstāve Evija Vasilevska un Līgas Springas sagādāto plānotāju latgaliešu valodā “Giut breidi”. Ar balvām tika sumināti arī klātesošie uzņēmēji, kas šajā gadā īpaši atbalstījuši Ukrainu un tās civiliedzīvotājus, informē Rēzeknes novada pašvaldības uzņēmējdarbības attīstības speciāliste Liāna Runča.

Dagnijas Bernānes foto