Mīluļa CV: miniatūrais bulterjers Apollons Riko Black Diamond, mājās saukts par Riko

Riko bija gaidīts puika, jo pirms viņa man bija cits suns, kurš nodzīvoja 16,5 gadu. Zaudējums bija smags, bet es zināju, ka pēc viņa es vēlēšos suni, kurš dzīvos ar mani Daugavpilī. Mājās mums bija diskusijas starp korgiju, franču buldogu, miniatūro stafordšīras terjeru, bet bulterjers plānos nebija, taču, kad mēs sākām pētīt audzētavas un sludinājumus par suņiem, mums acīs iekrita šī rudā radībiņa ar sirsniņveida purniņu. Un šis skaistulis ieradās mūsu mājās.

Riko ēd visu, ko dod, viņš nav izvēlīgs ēdienā, tomēr kā šķirnes sunim ir savi ēdiena paradumi, jo var dabūt alerģijas, tāpēc viņš nedrīkst ēst visus ēdienus. Tomēr mīluli varam palutināt ar dārzeņiem, augļiem un našķiem.

Ja runāt par raksturu, tad Riko ir gudrs jau no pirmās dienas. Viņš domā, vai viņam ir izdevīgi pildīt komandu un kas notiks pēc nedarbiem. Riko ikdienā ļoti mīl pensionārus un bērnus, viņš nevar paiet garām viņiem bez ausu nolaišanas un astes luncināšanas. Viņš ir ļoti mīļš un mīlestību gribošs, viņš ir gatavs 24 stundas un septiņas dienas gulēt apskāvienos, draudzēties ar suņiem un cilvēkiem.

Riko manā dzīvē ir ienesis vēl aktīvāku dzīves veidu, vairāk svaiga gaisa un daudz vairāk vēlmes mācīties ko jaunu. Ar viņu ir gūti jauni kontakti, jaunas iespējas un redzētas jaunas vietas Daugavpilī, kur dzīvoju jau 11 gadus.

Par bulterjeriem stereotipiskā pasaulē saka, ka tas ir agresīvs suns, kurš kož un uzbrūk citiem, ēd kaķus utt. Jā, viņa izskats nav parasts un pasaulei ierasts, bet viņš ir kompanjons, vēlas atrasties sabiedrībā ar cilvēkiem, mājā dzīvot ar kaķi, viņš ir līdzsvarots un dzīvespriecīgs un ar nulli agresijas.

Teikšu tā, kā Riko saimniece, – suns paliek agresīvs, ja nav audzināšanas, ja vecāki nav bijuši ar stabilu psihi, ja sunim nav gan mentālu, gan fizisku aktivitāšu. Ja viss tiek ievērots, suns ir lielisks mājās un ārā. Galvenais, lai arī suņa īpašnieki ir ar līdzsvarotu sapratni pret dzīvnieku un pasauli, jo suņi jūt šo saimnieka attieksmi.

Ilma Petrova (Daugavpils)