Zemledus makšķernieku sacensības uz Sīvera ezera

Mednieku kolektīvu un makšķernieku zemledus makšķerēšanas sacensības „Aulejas loms 2023” uz Sīvera ezera notika pagājušo sestdien visnotaļ nelabvēlīgos laika apstākļos. Bet, ticiet vai ne, dalībnieku netrūka arī šādos laika apstākļos. Pirmo vietu izcīnīja makšķernieki no Grāveriem ar lomu 4,240 kg. Otrs lielākais loms bija makšķerniekiem no Kombuļiem – 3,270 kg, bet trešajā vietā – Aulejas makšķernieki, kuri izvilka 3,100 kg zivju, informē www.kraslavasvestis.lv.

27 dalībnieki startēja individuālajā vērtējumā, un šeit pārsteigums – vājais dzimums izgrieza pogas stiprajam. Lielākais loms 2,145 kg un 1. vieta – Svetlanai Vēverei, otrajā vietā Inta Grundāne, kura izvilka 1,635 kg zivju. Rinalda Pudnika loms svēra 1,325 kg, kas ļāva ieņemt trešo vietu.

Zemledus makšķerēšanas sacensības tika papildinātas ar sportiskām aktivitātēm uz ledus. Vajadzēja gan ledū āliņģi izcirst un izurbt, nācās ledus lauskas no āliņģa izsmelt, ūdeni spainī iesmelt, aizskriet līdz lielajam traukam un piepildīt to, mest bomi tālumā, vilkt baļķi, nest divus baļķus, vilkt ragavas ar bumbām, trāpīt bumbu riepā, precīzi šaut ar gaisa šauteni un ātri skriet.

Kopvērtējums komandu sacensībās: Konstantinova – 1. vieta; Auleja – 2. vieta; Grāveri – 3. vieta; Andrupene – 4. vieta; Skaista – 5. vieta un Kombuļi – 6. vieta.

 

Makšķernieki ne tikai zivis ķēra, bet arī smagi pūlējās sacensībās

Jura Rogas foto