Zemnieki bez maksas var nodot lauku darbos uzkrāto plastmasas iepakojumu

Lai pēc iespējas vairāk plastmasas iepakojuma nonāktu pārstrādē, zemnieku saimniecības bez maksas varēs atbrīvoties no lauku darbos uzkrātajiem plastmasas izstrādājumiem – plēves, lielmaisiem jeb BigBag, kanniņām u.c.

Baltijā lielākās vides resursu apsaimniekošanas un pārstrādes uzņēmumu grupas AS “Eco Baltia” vides apsaimniekošanas uzņēmumi SIA “Eco Baltia vide” un Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” nodrošinās plastmasas izstrādājumu savākšanu no saimniecību adresēm visā Latvijā, kā arī pieņems kādā no atkritumu šķirošanas laukumiem un filiālēm.

Zemnieku saimniecības bez maksas iepakojumu var nodot kādā no SIA “Eco Baltia vide” atkritumu šķirošanas laukumiem un filiālēm: Daugavpilī, Dunduru ielā 13A (tālr. 26028042), Madonā, Augu ielā 29A (tālr. 27852629), Aizkrauklē, Jaunceltnes ielā 9 ( tālr. 20265077), Bauskā, Īslīces ielā 5A (tālr. 25705502), Rumbulā, Getliņu ielā 5 (tālr. 8717), Saldū, Dzirnavu ielā 30 (tālr. 22022418), Liepājā, Ezermalas ielā 11 (tālr. 22004476). Tāpat lauksaimniecības iepakojumu var nodot Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” apsaimniekotajā atkritumu šķirošanas laukumā “Zemdegas”, Siguldā, Peltēs (tālr. 26112288).

Ja nav iespējas uzkrāto iepakojumu nogādāt norādītajās vietās, SIA “Eco Baltia vide” iepakojuma apjomu virs 5 m3 bez maksas savāks arī klātienē no zemnieku saimniecībām visā Latvijā. Tāpat uzņēmums aicina – ja vienā adresē noteiktais apjoms netiek uzkrāts, vienoties ar tuvējām saimniecībām uzkrāt iepakojumu kopā un pieteikt savākšanu no vienas adreses. Iepakojumu no saimniecībām savāks rindas kārtībā.

No zemnieku saimniecībām bez maksas otrreizējai pārstrādei pieņem dažādu veidu plēvi, tostarp skābsiena, ruļļu ietinamo, agro, dārza un citu veidu plēves. Tāpat pieņem arī polipropilēna maisus jeb BIG BAG, plastmasas kannas un mucas, kā arī lauksaimniecības iepakojumus pēc atsevišķas vienošanās. Visam nodotajam iepakojumam jābūt tīram un sausam – bez lauksaimniecības produktu piejaukumiem, piemēram, salmiem, skābbarības, dažādiem sadzīves un būvniecības atkritumiem, kā arī smiltīm un dubļiem.

Zemnieku nodotais un lauksaimniecībās savāktais iepakojums nonāks pārstrādē “Eco Baltia” grupas polimēru iepakojumu pārstrādes rūpnīcā SIA “Nordic Plast”, Olainē, bet pēc tam kā jaunas izejvielas to varēs izmantot jaunu preču, tostarp arī dažādu iepakojumu ražošanā. Tāpat, ja nepieciešams, zemnieku saimniecības pēc izlietotā iepakojuma nodošanas var saņemt arī Valsts vides dienestam vai Eiropas Savienības fondu projektiem paredzētu apliecinājumu par vides aizsardzības un atkritumu apsaimniekošanas prasībām atbilstošu lauksaimniecības iepakojuma apsaimniekošanu. Plašāka informācija par SIA “Eco Baltia vide” piedāvātajām atkritumu šķirošanas iespējām pieejama, zvanot pa tālr. 8717 vai rakstot uz e-pasta adresi info@ecobaltiavide.lv.