Daniels Loginovs organizēja Ziemassvētku kauju atceres pasākumu

Līvānos liesmoja ugunskurs, spēlēja Zemessardzes orķestris un darbojās kinologu suņi

28. janvārī pie Līvānu 1. vidusskolas rosījās Zemessardzes, Robežsardzes karavīri, kinologu suņi un Rīgas rekonstruktori karavīru formastērpos, jo notika Ziemassvētku kauju atceres pasākums “Vienā ierindā!”
Latviešu strēlnieku formastērpā bija ģērbies arī pasākuma idejas autors un organizators, jaunsargs, Līvānu 1. vidusskolas 12. klases skolēns Daniels Loginovs. Aizdedzinot ugunskuru, viņš “Vietējai Latgales Avīzei” pastāstīja: “Esmu jaunsargos no desmit gadu vecuma, turklāt mani vienmēr ir interesējusi vēsture, uzskatu, ka bez vēstures nav nākotnes, tāpēc ir jāzina savas valsts vēsture. Tāpat ir jābūt Latvijas patriotam, jāmīl Latvija. Mēs redzam, ka Ukrainu nevar salauzt, jo ukraiņi mīl Ukraini, viņi ir savas valsts patrioti. Tāpēc, mācoties padziļinātajā sociālo zinātņu kursā, nolēmu īstenot labdarības projektu – pasākumu “Vienā ierindā!”” Jāiestarpina, ka pēc tam skolotājs Daniela projektu – pasākumu novērtēs ar atzīmi. 
Ciemos atbraukušie 2. Rīgas latviešu strēlnieku bataljona un kluba “Latviešu strēlnieks” rekonstruktori demonstrēja Pirmā pasaules kara bruņumašīnu, ieročus (trīs līniju šautenes, japāņu šautenes u.c.), latviešu strēlnieku pulku krūšu zīmes u.c. atribūtus. Tāpat viņi cienāja ar tēju, izvārītu turpat senā patvārī. 
Tikmēr Zemessardzes 35. kājnieku bataljona karavīri un Jaunsardzes 2. novada pārstāvji bija atveduši militāro tehniku, ieročus un citu aprīkojumu, stāstīja, kā var kļūt par jaunsargu un zemessargu.
Ar aplausiem tika uzņemts Zemessardzes orķestra koncerts un Robežsardzes Daugavpils pārvaldes kinologu suņu paraugdemonstrējumi – gan bērni, gan pieaugušie centās nobildēties ar četrkājainajiem robežu sargiem. Robežsardzes Daugavpils pārvaldes priekšnieka palīdze Inga Bēķe stāstīja par robežsardzi, kinologu suņiem un ar kolēģiem parādīja robežsardzes operatīvo un kinologu transportu. 
Daniels Loginovs teica, ka visi pasākuma dalībnieki labprāt atsaucās viņa aicinājumam piedalīties Ziemassvētku kauju atceres pasākumā Līvānos, tāpat viņu atbalstīja klasesbiedri, klases audzinātāja Sandra, Līvānu 1. vidusskolas administrācija, Līvānu novada pašvaldība un Valsts policija. Jāpiebilst, ka nākamajā dienā Daniels spēlēja galveno lomu Līvānu amatierteātra un režisora Oskara Bērziņa lugā “Saulespuķēs”.

Uzziņai
Ziemassvētku kaujas notika no 1916. gada 23. decembra līdz 1917. gada 11. janvārim Tīreļpurvā, kas atrodas starp Babītes ezeru un Olaini. Pret Vācijas 25 000 karavīru lielo armiju cīnījās Krievijas karaspēks (aptuveni 40 000 karavīru), tostarp Apvienotās latviešu un 14. Sibīrijas strēlnieku divīzijas karavīri. 
(Avots – Nacionālā enciklopēdija www.enciklopedija.lv)

Pasākuma rīkotājs Daniels Loginovs uzsvēra: “Bez vēstures nav nākotnes”

Raivo sapņo par karavīra profesiju, bet šajā reizē iemēģina Zemessargu apvidus braucamo

Kinologu suns Haki pozē ar rekonstruktoru Viktoru un Robežsardzes kinoloģi Irinu

Otrā Rīgas latviešu strēlnieku bataljona rekonstruktori Ēriks (no kreisās) un Viktors demonstrēja Pirmā pasaules kara militāro ekipējumu

Fotomirklis no Zemessardzes orķestra koncerta

Egitas Terēzes Jonānes teksts un foto