Izdod dzejoļu un stāstu grāmatu par Latgali angļu valodā

27. novembrī tiešsaistē (Instagram profilā @pavelsnaselwriter) notika grāmatas “Welcome to Latgale, my heart” atklāšanas svētki. Grāmata ir par Čehijas pilsoņa Pāvela Snasela vērojumiem un iespaidiem Latgalē viena gada garumā, tā izdota angļu valodā un pieejama e-grāmatā un papīra formātā.
Pāvelam ir 26 gadi, un pirms trim gadiem viņš ieradās Latvijā, lai studētu Latvijas Universitātē Baltijas jūras reģiona studiju maģistrantūrā, kurā sākusies viņa aizraušanās ar Latgali. Universitātes projekti, interese par reģionu un liktenis viņu atveda uz Latgali, kur jau pusotru gadu viņš dzīvo Daugavpilī. Pēc pārcelšanās uz jaunajām mājām viņš sāka rakstīt minēto grāmatu, lai sekotu savām divām galvenajām dzīves kaislībām – Latgalei un rakstniecībai. Tas esot tikai sākums tam, ko vēlas darīt Pāvels un viņa uzņēmums “Welcome to Latgale IK”, lasām vietnes Facebook lapā “Es atgriežos Latgalē”.
Savukārt  mājaslapā www.welcometolatgale.lv, kur atrodama informācija par grāmatas iegādes iespējām, pats Pāvels raksts: “Esmu no Čehijas, bet dzīvoju Latvijas unikālākajā un daudzveidīgākajā reģionā Latgalē. Esmu angļu valodas skolotājs nelielā ciemata skolā. Es braucu uz Latgali ar savu redzējumu, lai neslīpētais dimants – Latgale lepotos un spīdētu. Mans mērķis ir stiprināt latgalisko identitāti un pārvietot reģionu no perifērijas uz kodolu. Vienkārši sakot, es gribu uzbūvēt gaismas bāku, kas spīdētu visapkārt. Es vēlos to darīt ar grāmatu rakstīšanu, citām saistītām aktivitātēm un virzot šo organizāciju tās mērķu sasniegšanā.”
Grāmatā viņš nāk ar vīziju, lai ar saviem vārdiem un sirdi palīdzētu slīpēt dimantu, ko sauc par Latgali. Viņš cerēja, ka, pārceļoties uz sapņu zemi, sadziedēs personīgās brūces, tomēr pirmā ziema viņam vairākas reizes lika raudāt. Tā nav tā skaistā dzīve, kādu viņš bija iedomājies. Sākums viņu teju nogrūž zemē, kur viņš beidzot spēj attīrīties un uzsākt neaizmirstamu ceļojumu, iepazīstot unikālās vietas un kultūru Latvijas aizmirstajā pierobežā ar Krieviju un Baltkrieviju.
"Tavs pastnieks no šiem gaišajiem nostūriem" piedāvā šo vienu gadu ilgušo stāstu par personīgajām cīņām, dziļām pārdomām un klejojumiem pa zemi, kas viņa dzīvi padarījusi ārkārtīgi grūtu, bet arī ārkārtīgi skaistu.”


Foto no @pavelsnaselwriter video