Ingai Kaļvai-Miņinai – 2. vieta dzejas autoru-iesācēju konkursā

Valkā Inga pārsteidza ar pašsacerētu dziesmu latgaliski

15. oktobrī svinējām Valsts valodas dienu un varējām pārbaudīt savas prasmes pareizi uzrakstīt VIII pasaules diktātu latviešu valodā un sesto diktātu latgaliešu rakstu valodā. Taču šoreiz stāsts ir par trim maģiskajiem VAL – VALsts VALodas diena VALkā, kur notika literātiem Velgai Krilei un Arturam Gobam veltītā dzejas autoru-iesācēju konkursa “Tu arī mani spēsi izpildīt” apbalvošanas pasākums.

Vairāk stāsta Inga Kaļva-Miņina: “Piecus gadus biju pasaules diktāta latviešu valodā koordinatore Rēzeknē, pandēmijas laikā diktāts notika attālināti, tad nu varēju arī es to uzrakstīt. Pagājušajā gadā arī rakstīju diktātu latgaliešu rakstu valodā. Laba pieredze, jo, strādājot laikrakstā "Vietējā Latgales Avīze", arvien biežāk rakstu arī latgaliski.

Bet šogad nerakstīju diktātus, šogad 15. oktobris mani aizveda uz Valku – uz Saieta namu “Lugažu muiža”, kur notika konkursa “Tu arī mani spēsi izpildīt” noslēguma pasākums. Vecuma grupā “18 gadi un vecāki” mani dzejoļi žūrijas vērtējumā ieguva 2. vietu. Dienas spilgtākie mirkļi – uz Valku aizvedu arī latgaliešu valodu. Lasīju vienu savu dzejoli latviski, bet otro, kas ir vienīgais mans dzejolis, kas atnācis ar melodiju, un ir latgaliešu valodā, arī nodziedāju. Tad, protams, prieks par žūrijas vērtējumu un saņemto brīnumskaisto melnā māla saulespuķi. Un vēl – pēc pasākuma manu sirdi sasildīja klāt pienākusī dzejniece Anita Anitīna (kura bija arī žūrijā) – viņa man uzdāvināja lielu un apaļspožu kastani veiksmei, sakot, ka patikusi mana dziesma.

Apsveicam savu kolēģi Ingu un vēlam arī turpmāk radošu darbošanos un gandarījumu!

Inga Kaļva-Miņina kopā ar žūrijas pārstāvi – filoloģi, dzejnieci un tulkotāju Zani Brūveri-Kvēpu

Foto no Valkas novada Centrālās bibliotēkas arhīva