Viļānos sāk būvēt jaunu un modernu sporta halli

Divstāvīgā ēka piepildīs viļāniešu senu sapni

1. septembrī Viļānu vidusskolas stadionā notika svinīgs Viļānu sporta halles būvdarbu uzsākšanas pasākums. Projekts “Modernas, energoefektīvas sporta halles būvniecība Viļānos” jāīsteno līdz 2023. gada 31. decembrim, un sporta halles kopējā platība paredzēta 2172,6 m2.

Svinīgajā pasākumā piedalījās Rēzeknes novada domes priekšsēdētājs Monvīds Švarcs, novada domes deputāti, Viļānu apvienības pārvaldes vadītājs Ivars Ikaunieks, SIA “Latgalija” pārstāvis, Viļānu Svētā Erceņģeļa Miķeļa Romas katoļu baznīcas prāvests Rinalds Stankēvičs, Rēzeknes novada Bērnu–jaunatnes sporta skola direktors Aldis Ciukmacis, kā arī Viļānu vidusskolas direktors Pēteris Tretjuks ar visu vidusskolas kuplo saimi.

Rēzeknes novada pašvaldība ir noslēgusi vienošanos ar Valsts reģionālās attīstības aģentūru (VRAA) par finansējuma pārskaitīšanu investīciju projektam. Kopējās būvniecības izmaksas – 2 892 352,59 eiro (ar PVN) piešķirs VRAA, bet 502 097,09 eiro (ar PVN) piešķirs Rēzeknes novada pašvaldība. Būvdarbus objektā veiks uzņēmums SIA “Latgalija”. Jānorāda, ka jaunbūvei tiks izbūvēta sporta zāle, kas būs paredzēta dažiem sporta veidiem. Būs arī trenažieru zāle un galda tenisa zona, pa sporta zāles perimetru tiks izveidots arī skriešanas ceļš. Otrajā stāvā atradīsies cīņas treniņu telpa, multifunkcionāla zāle, vingrošanas telpa, kā arī konferenču zāle, ģērbtuves.

Jānorāda, ka uz 2022. gada 1. septembri Rēzeknes novada vispārizglītojošajās skolās, no kurām septiņas ir pamatskolas, sešas – vidusskolas, viena – speciālā pamatskola, kopējais skolēnu skaits ir 2184 bērni, no kuriem mācības 1. klasē uzsāka 205 skolēni, savukārt 10. klasē – 95 jaunieši. Pašlaik kopējais vidusskolēnu skaits ir 291 skolēns, informē Rēzeknes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Jūlija Jurāne.

SIA “Latgalija” pārstāvis un Viļānu vidusskolas direktors Pēteris Tretjuks

Publicitātes foto, autore - Jūlija Jurāne