Preiļu sportistam bronza augstlēkšanā Baltijas U-16 komandu čempionātā

Nikita Baikovs izcīna trešo vietu sacensībās
21. jūlijā Igaunijas ziemeļos, pilsētiņā Jehvi notika 13. Baltijas čempionāts U-16 grupas vieglatlētiem. Vienas dienas sacensību programmā bija 35 disciplīnas, kurās startēja tikai seši sportisti, jo katra valsts varēja deleģēt tikai divus labākos. Šoreiz starp valsts labākajiem 14 un 15 gadus veciem zēniem bija trīs Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolas  audzēkņi – Nikita Baikovs un Daniils Kožemjakins augstlēkšanā, Braiens Multiņš – 3000 m sporta soļošanā.
“Sacensībās personīgie rekordi šoreiz nekrita, bet psiholoģiskie noteikti. Jauna pieredze starptautiskos mačos ir neatsverama. Nikitas Baikova pieredze starptautiskajās sacensībās palīdzēja viņam šoreiz izcīnīt trešo vietu augstlēkšanā. Latvijas komanda kopvērtējumā ierindojās 2. vietā, zaudējot igauņu komandai 37 punktus un apsteidzot Lietuvas jauniešus par 55 punktiem.
Paldies audzēkņu treneriem par ieguldīto darbu, vecākiem un  sporta skolas administrācijai par uzticēšanos un atbalstu!” saka Vieglatlētikas nodaļas atbildīgā trenere par U-16 grupu – Mārīte Pokšāne. 

Nikita Baikovs (otrais no kreisās) sacensībās izcīnīja bronzas medaļu
Foto no www.pbjss.edu.lv