Daugavpiliešiem uzvara Polijas spīdveja 2. līgas čempionātā

“Optibet Lokomotīve” bija pārāka par Poznaņas komandu

Vairāk nekā 4000 līdzjutēju klātbūtnē Daugavpils “Optibet Lokomotīve” spīdveja komanda Polijas 2. līgas čempionātā uzvarēja vienu no līgas favorītēm – Poznaņas komandu – ar rezultātu 48:42, lasām vietnē www.sportacentrs.com.

Pēc pirmās braucienu sērijas (četri braucieni) rezultāts bija 16:8 mājinieku labā. Tas varēja būt vēl lielāks, ja vien junioru braucienā Francis Gusts pēdējā līkumā un pēdējā taisnē nebūtu apsteidzis Ernestu Matjušonoku un izglābis viesus no 1:5 zaudējuma. Lielisks pirmajos divos savos braucienos bija dāņu juniors Kevins Jūls Pedersens.

Viesi samazināja rezultāta starpību līdz četriem punktiem, taču 9. braucienā “Loko” pāris Jevgeņijs Kostigovs un Puodžuks uzvarēja ar 5:1, turklāt Puodžuks otro  vietu izcīnīja no ceturtās vietas brauciena sākumā – 31:23. Viesi (dānis Jonass Seiferts-Salks un Gusts) tūdaļ pat atbildēja ar 5:1 uzvaru – 32:28. Moriss un Puodžuks 13. braucienā uzvarēja ar 4:2 un divus braucienus pirms beigām rezultāts bija 42:36 mājinieku labā.

Priekšpēdējā braucienā rezultāts 2:4. Pēdējā braucienā pārliecinoši uzvarēja Moriss, trešais bija Kostigovs, un 4:2 uzvara deva 48:42 visā mačā. Tā bija komandas uzvara, par ko liecina gūtie punkti: Morisam – 11 punkti, Kostigovam – 10, Puodžukam un Pedersenam (jaunais dānis pēc mača visilgāk nevarēja tikt prom no autogrāfu tīkotājiem) – pa 8 punktiem, Adamsam Eiisam un Jērgensenam – pa četriem un Matjušonokam trīs punkti. Viesu rindās 11 punktus atveda 48 gadus vecais Rūne Holta. Gustam – pieci punkti.

Pēc šīs uzvaras “Loko” nedaudz nostiprinājās 4. vietā – septiņi punkti. Tuvākie sekotāji atpaliek par trim punktiem, bet līderei Opoles komandai ir tikai par četriem punktiem vairāk, turklāt Opoles komanda aizvadījusi par vienu maču vairāk.

Daugavpils “Optibet Lokomotīve” pēc uzvaras pār Poznaņas komandu

Romualda Rubeņa foto