Rēzeknes slimnīcā darbu uzsāk pirmais mediķis no Ukrainas

Rēzeknes slimnīcas Neatliekamās medicīniskās palīdzības un pacientu uzņemšanas nodaļā darbu uzsācis pirmais sertificētais mediķis no Ukrainas –  neirologs Vladislavs Paršikovs (Vladyslav Parshikov). Latvijā dr. Paršikovs ieradās no Rubižne pilsētas Luhanskas apgabalā, kur sākotnēji strādāja  par neirologu pilsētas centrālajā slimnīcā, bet vēlāk Primārās palīdzības centrā Krimskā jau kā medicīnas direktors. Ukrainā palika viņa vecāki, un faktiski nav arī māju, kur atgriezties.

Līdz ar normatīvo aktu noteiktajā kārtībā izsniegto Latvijas ārstu biedrības  dokumentu “Deklarācija par īslaicīgu profesionālo pakalpojumu sniegšanu”, kas apliecina, ka dakteris ir tiesīgs praktizēt neirologa pamatspecialitātē Latvijas teritorijā, V. Paršikovam ir noslēdzies apmēram mēnesi ilgais un sarežģītais posms ar dokumentācijas sakārtošanu, lai pilnvērtīgi varētu sniegt veselības aprūpes pakalpojumus Latvijā. Šo laiku dr. Paršikovs izmantoja voluntējot pie Rēzeknes slimnīcas pieredzējušiem neirologiem, adaptējoties un iepazīstot kolektīvu.

Neirologa dr. Kārļa Stirāna vadībā jaunais speciālists no Ukrainas jau iepazinies ar darba procesu, pienākumiem un darba vidi. Lai sertificētajam mediķim būtu vieglāk adaptēties un arī iemācīties valodu, tiek piesaistīts ārsta palīgs. Lielākais pārbaudījums gan vēl esot priekšā, jo gada laikā jāapgūst latviešu valoda: “Sarežģīta valoda. Bet es apzinājos, ja es braucu uz citu valsti, man ir jāciena un jāzina šīs valsts valoda, likumi un kultūra!” apņēmības pilns ir dr. Paršikovs.

Kārlis Stirāns un Vladislavs Paršikovs (no labās)