Tiesās arī Līvanu novada pašvaldības amatpersonas

Prokuratūra nodeva Daugavpils tiesai divu bijušo Līvānu novada domes amatpersonu krimināllietu par mazo grantu projekta komisijas dokumentu viltošanu un šo viltotu dokumentu izsniegšanu.

Krimināllieta ierosināta pret bijušo Līvānu novada pašvaldības izpilddirektoru Uldi Skreiveri, kurš šobrīd strādā Jēkabpils novada pašvaldībā par izpilddirektoru, un šīs pašvaldības bijušo Plānošanas un attīstības daļas vadītāju Baibu Vucenlazdāni, raksta ziņu aģentūra LETA.

Izmeklējot šo lietu, noskaidrots, ka viena amatpersona, būdama pašvaldību mazo grantu projektu izvērtēšanas komisijas locekle, piekļuva pašvaldības datoram un veica labojumus jeb falsificēja šīs komisijas sanāksmes protokolu. Proti, amatpersona aizstāja viena biedrības projekta nosaukumu ar citu šīs biedrības projekta nosaukumu, apzinoties, ka citi komisijas locekļi nav balsojuši par atbalstu šim projektam. Tāpat noskaidrots, ka amatpersona laboja arī projekta īstenošanai piešķiramā finansējuma summu, vēlāk tā pati amatpersona, maldinot, ka veiktās izmaiņas ir saskaņotas, panāca, ka komisijas protokolu un paraksta sanāksmes protokolētāja un sagatavoja līgumu par projekta ieviešanu. Pēc tam otra apsūdzētā amatpersona parakstīja gan šo pašu protokolu, gan līgumu par projekta ieviešanu, tāpat līgumu parakstīja biedrības valdes loceklis, kurš bija maldināts, ka pašvaldības izvērtēšanas komisija sniedza finansiālu atbalstu viņa biedrības projektam.

Uldis Skreivers LETAi šo lietu nodēvēja par safabricētu un tā ierosināta tāpēc, ka viņš pagājušajā gadā bija vērsies Korupcijas novērtēšanas un apkarošanas birojā par savu nu jau bijušo kolēģu rīcību.

Tikmēr Līvānu novada domes paziņojumā teikts, ka pašvaldībai nav pamata uzskatīt krimināllietu par safabricētu vai politisku atriebību, jo Valsts policija un prokuratūra balstās vienīgi uz pierādījumiem un faktiem. Līdz ar to jebkura krimināllieta tiek virzīta tikai tad, ja pierādījumi ir pietiekami. Tāpat arī Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods LETAi skaidro, ka pašvaldības darbā nav pieļaujama apzināta protokolu viltošana, neeksistējošu projektu līgumu, kas nebija izskatīti, parakstīšana.