Preiļu Galvenajā bibliotēkā notika stāstu vakars “Stāsti Ukrainai”

Laikā, kad daba modusies jaunai dzīvei, dārzos zied ķirši, pamales tricina putnu dziesmas un sirds līksmo kaut kā jauna un laba gaidās, Ukrainā krīt bumbas, deg pilsētas, dziest dzīvības…

10. maijā Preiļu Galvenajā bibliotēkā uz stāstu vakaru “Stāsti Ukrainai” bija aicināts katrs, kurš vēlējās dalīties ar savu Ukrainas stāstu, solidarizēties ar Ukrainas tautu, izteikt atbalstu, uzmundrināt, uzklausīt un vienkārši būt blakus grūtā brīdī. Izskanēja stāsti par mieru un laimi, par spēku un drosmi, par mātēm un bērniem, par vīriem un mājām, par mīlestību un atbalstu, par skaisto un mūžīgo. Tie bija aizkustinoši un smeldzīgi stāsti. Arī skarbi stāsti. Brīžiem stāstniekiem aizlūza balss vai acs kaktiņā iemirdzējās asara… Bet karš taču nevar būt maigs, vai ne?

Stāstu vakarā ar mums kopā bija arī tie Ukrainas cilvēki, kuri, bēgot no kara, pagaidu mājvietu raduši mūsu mazajos, mīļajos Preiļos. Viņu sejās bija lasāms gan aizkustinājums, gan pateicība, gan neizmērojamas ilgas pēc mājām… 

No sirds ticam, ka visi stāstu vakarā teiktie labie vārdi, ka visas iedomātās labās domas, kas sūtītas Ukrainai un ukraiņu tautai, neizzudīs nebūtībā, ka kāds augstāks spēks uzklausīs un vērtīs visu par labu. Vairos mieru virs zemes un labestību cilvēku sirdīs.

Paldies Preiļu stāstniecēm – Marutai Plivdai, Marijai Volkovai, Vilhelmīnei Jakimovai, Marijai Briškai, Teklai Bekešai, Lilitai Kivleniecei – par sirsnīgajiem stāstiem. Paldies Preiļu sieviešu vokālajam ansamblim “Kaļinuška” par muzikālo noskaņu un skanīgajām dziesmām. Paldies visiem par kopā būšanu! 

Preiļu Galvenā bibliotēkas galvenā bibliotekāre  Ērika Grigorjeva

Dzied Preiļu sieviešu vokālajam ansamblim “Kaļinuška”