Saulespuķes turpina augt

Šogad pavasaris nāk lēnām, vēl naktī salnas kož un pamaz siltuma, bet viss labais nāk lēnām.

Biedrības “Mūsmājas” seniori un brīvprātīgie 5. maijā rīkoja stādiņu apmaiņu. Tas notika projekta “Seniori vienmēr aktīvi”, ko finansē VAS “Latvijas valsts meži” Sociālās palīdzības programmas un ko administrē fonds “Ziedot.lv”, laikā.

Augu sēkliņas paņēma 20 seniores, bet apmaiņas projektā piedalījās 16. Gribu dalīties savā vērojumā. Es pati iesēju piecu dažādu šķirņu saulespuķes, kas telpās ātri sadīga, bet, izstādītas laukā, tās jutās bēdīgi, jo ir vēss laiks.

Stādu apmaiņas pasākumā piedalījās brīvprātīgās Ineta un Rudīte. Bija sagatavoti interesanti, pamācoši, noderīgi, dažādi atzinumi par saulespuķu stādīšanas un augšanas knifiem. Kundzes piedāvāja arī citus labumus, piemēram, Marija Volkova atnesa topinambūra bumbuļus, un dažas saimnieces tos paņēma gan garšīgu, veselīgu salātu pagatavošanai, gan stādīšanai savā zemes gabaliņā. Ļoti pārsteidza mūs Marijas Vaivodes labi saaugušās balātes jeb saldie kartupeļi. Bija daudz gribētāju audzēt šo vērtīgo dārzeni. 

Par biedrības “Mūsmājas” senioru iesaisti visas vasaras garumā vākt savvaļas augu sēklas, iesaistoties Latvijas Dabas fonda un Latvijas Pensionāru federācijas kopīgajā projektā “Seniori Latvijas pļavu nākotnei”, stāstīja Valentīna Brice. Viņa norādīja, kur var meklēt augu aprakstus un sēklu vākšanas nosacījumus. Sīkāka informācija ir pieejama biedrībā “Mūsmājas”.

Tātad vasara solās būt piepildīta ar dažādām aktivitātēm, gaidām un ceram uz dabas silto atbalstu.

Biedrības “Mūsmājas” valdes locekle Elma Aksjonoka 

Stādu apmaiņā seniori piedāvāja gan dārzeņu, gan puķu stādus