Rēzeknes SEZ viesojas Īrijas-Latvijas tirdzniecības kameras pārstāvji

Iepazina granulu un saplākšņu ražotājus

13. maijā Rēzeknē un Rēzeknes SEZ viesojās Īrijas-Latvijas tirdzniecības kameras pārstāvji un biedri – Rīgas Brīvostas pārvalde, Kanādas vēstniecība, Bite Latvija, Balticvision Riga.

Vizītes pirmajā daļā Īrijas kameras biedrus uzrunāja Rēzeknes valstspilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs. Par īstenotajiem un plānotajiem Rēzeknes pilsētas infrastruktūras attīstības projektiem kultūras, tūrisma, un uzņēmējdarbības jomās vizītes dalībniekus informēja Rēzeknes Pilsētvides un attīstības pārvaldes vadītājs Georgijs Orlovs.

Turpinājumā viesi uzzināja vairāk par Rēzeknes SEZ darbību un atbalsta pasākumiem uzņēmējiem, kā arī apmeklēja divas Rēzeknes SEZ komercsabiedrības – granulu ražotāju “NewFuels” RSEZ SIA un bērza saplākšņa ražotāju “VEREMS” RSEZ SIA, iepazīstot to ražošanas procesus un īpatnības. Vizītes dalībnieki guva arī nelielu ieskatu pilsētas sporta infrastruktūrā un apskatīja “Olimpiskais centrs Rēzekne”. Vizītes noslēgumā viesi apmeklēja Latgales vēstniecību GORS, kur koncertuzvedumā “Ķiršu koks” uzstājās J. Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas bērnu koris, ērģelniece  Iveta Apkalna un aktieris Gundars Āboliņš.

Rēzeknes SEZ sadarbība ar Īrijas-Latvijas tirdzniecības kameru sākās 2021.gada nogalē, kad pārvalde kļuva par kameras biedru. Rēzeknes SEZ pārvalde pateicas Īrijas-Latvijas tirdzniecības kamerai par iniciatīvu vizītes organizēšanā un cer uz kopīgiem pasākumiem arī turpmāk!