Lūznavas muižā godina Rēzeknes novada Zelta kāzu jubilārus

Pasākumā piedalījās seši no 13 pāriem

Sagaidot Starptautisko ģimenes dienu, Rēzeknes novadā jau par tradīciju kļuvis sveikt pārus, kuru kopdzīves ceļš mērāms piecos gadu desmitos. Tā kā pagājušajā gadā Covid pandēmijas dēļ pasākums nenotika, šoreiz tika godināti gan 2022. gada, gan 2021. gada Zelta kāzu gaviļnieki - kopumā bija pieteikušies 13 pāri.

Uz svinīgo pasākumu 13. maijā Lūznavas muižā ieradās seši pāri: Maruta un Pēteris Belinski no Nautrēnu pagasta; Marija un Jakovs Rižakovi un Īrija un Luka Gadžegas  no Ozolaines pagasta, Lūcija un Vilhelms Butleri no Lendžu pagasta, Ludmila un Vilis Kuzņecovi no Maltas pagasta kā arī Anastasija un Vladimirs Pavlovi  Sveicam Zelta kāzu jubilārus! Bija pieteikušies, bet diemžēl uz pasākumu ierasties nevarēja: Georgijs un Jeļena Ivanovi (Lūznavas pagasts), Lilita un Vitolds Uržas (Lūznavas pagasts), Olga un Antons Zundas (Lūznavas pagasts), Hionija un Sergejs Safonovi (Maltas pagasts), Lilija un Juris Berņevi (Maltas pagasts), Vera un Nikolajs Fiļimonovi (Ozolaines pagasts) un Māra un Voldemārs Ostrovski (Silmalas pagasts). 

“Jūs esat godāti savās ģimenēs, jūs esat godāti savā novadā. Jūs esat zelta vērts piemērs mums visiem!” klātesošos sveica Rēzeknes novada domes priekšsēdētāja vietniece Ērika Teirumnieka. “Sastrīdēties, parādīt savu raksturu, pagriezt muguru - to prot katrs, bet cik bieži mums ir grūti pārkāpt savam “es”, lai tuvam un mīļam cilvēkam īstajā brīdī piekāptos un turpinātu kopā iesākto ceļu. Saglabājiet šo savstarpējo cieņu un mīlestību, turpiniet rādiet piemēru citiem, jo ģimene ir mūsu lielākā vērtība.”

Ar dziesmām un dejām gaviļniekus sveica Maltas mūzikas skolas audzēkņi un pirmsskolas izglītības iestādes “Jāņtārpiņš” Lūznavas bērni. Zelta kāzu jubilāru saietu rīkoja Rēzeknes novada Dzimtsarakstu nodaļa, informē Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Marija Deksne.

Foto no mājaslapas www.rezeknesnovads.lv

P.S. Arī Rēzeknes valstspilsētā ir skaista tradīcija – katru rudeni sumināt pārus, kuri laulībā nodzīvojuši 50 vai 60 gadus un svin Zelta vai Dimanta kāzas. Arī šī pašvaldība aicina atsaukties pilsētā dzīvojošos Zelta un Dimanta kāzu jubilārus, pat ja tikai viens no laulātajiem dzīvesvietu deklarējis Rēzeknē (ne mazāk kā vienu gadu), kuriem šogad aprit 50. vai 60. kopdzīves gadadiena. Kāzu jubilāru godināšanas pasākums šogad notiks 8. oktobrī plkst. 12.00 Latgales vēstniecības GORS mazajā zālē. Pāri aicināti personīgi pieteikties līdz 1. augustam pilsētas Dzimtsarakstu nodaļā (Pils ielā 4).