Zilupes amatnieki piedalās Kārsavas gadatirgū

Tālu aiz Kārsavas robežām ir gājusi Lielā ikmēneša tirgus slava. Par to liecina tirgotāju virtene, kas stiepjas visas Telegrāfa ielas garumā, bet pavasara un vasaras sezonā viņiem pievienojas arī stādu tirdziņš ar raibo piedāvājumu.

Maija trešajā svētdienā arī Zilupes amatnieki un mājražotāji nolēma sevi atrādīt Lielajā Kārsavas tirgū projekta uzņēmējdarbības attīstībai Latvijas pierobežas teritorijā "No hobija uz biznesu" ietvaros. Kaut diena bija auksta un vējaina, Zilupes enerģiskākā sieviete Ilga Ivanova saka: „Bija saulaina diena, saulaini paši un pircēji! Mūs uzmundrināja pat vairākas atbalsta grupas ne tikai no Kārsavas, bet arī no Zilupes! Paldies, Kārsava, par viesmīlību! Jā, un uz tirgu, vēl pirms gaiļiem, atvizināja visatsaucīgākais un pacietīgākais šoferis Vladimirs. Cik labi, ka viņš lēnprātīgi uztver visas mūsu ašās idejas!”

Šoreiz zilupiešu piedāvājumā bija gan pārbaudītas vērtības, gan daudzi jaunumi: īpaši izcēlās filigrāni izstrādātie koka trauki no bērza un kārkla, kas bija gan virpoti, gan grebti --  izcilā meistara Viktora Paškeviča roku darbs. Filcētāju Jeļenas un Ludmilas izstrādājumi uzrunāja gan siltu čībiņu kārotājus, gan mazos pircējus, kas savā īpašumā ieguva kādu mīļu rotaļu zaķi. Vēl tirgū bija pārstāvēta apskates saimniecība „Bites” un Pjotra Goršanova drava.

Saulaina diena, saulains Zilupes amatnieku un mājražotāju noskaņojums!