Roberta Mūka muzejam jauna vadītāja – Gita Palma

Dzimusi Varakļānos, pabeigusi “rozentāļus” un ieguvusi bakalaura un maģistra grādu

Gita Palma ir kļuvusi par jauno Roberta Mūka muzeja, kas atrodas Galēnos, vadītāju.

Viņa ir absolvējusi Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolu, vēlāk kļuvusi par humanitāro zinātņu bakalauru un vizuālās mākslas pedagoģijas maģistru, izmācījusies par gidu, un jau ir strādājusi Latvijas Nacionālā Vēstures muzeja Tautas Frontes muzeja nodaļā un Jēkabpils Vēstures muzejā. Tā Gita sevī lolojusi mīlestību pret muzeju pasauli, raksta Preiļu novada Kultūras un tūrisma pārvaldes vadītāja Ilga Pokšāne interneta vietnē www.preili.lv.

Gita darbojas arī kā māksliniece, proti, ar saviem reālisma un fantāzijas darbiem piedalās gan personālizstādēs, gan citu mākslinieku projektos Latgalē un citviet.

Par jauno izaicinājumu vadīt Roberta Mūka muzeju Gita saka tā: “Dzīvē reizēm jaunatrasti ceļi ved atpakaļ virzienā, no kurienes esi atnācis, un tas pat nav slikti, jo tad tu atgriezies ar jaunu pieredzi un jaunu dvesmu, tādējādi spējīgs pavirzīt vietas darbību uz priekšu ar jauniegūtu spēku un cita leņķa perspektīvu. Esot Rīgā, sapņoju par atgriešanos atpakaļ Latgalē. Mani nebiedē jauni darba izaicinājumi, tādēļ ir sperts drosmīgais solis uzņemties Roberta Mūka muzeja Galēnos vadītājas pienākumus.”