Rēzeknes novada “MA-DĀMAS” piedalās pirmajās MAMANET sacensībās

9. aprīlī Jēkabpils sporta halles zālē vairāk nekā 100 dāmas, pārstāvot 14 komandas un divas valstis, mērojās spēkiem strauji popularitāti gūstošajā sporta veidā vārdā “mamanets”. “Katra mamma var!” – ir mamaneta sauklis visā pasaulē.

MAMANET ir komandu sporta veids, kas balstīts uz volejbola noteikumiem ar nelielām izmaiņām un modifikācijām – bumbu drīkst tikai ķert un mest. Divas komandas, pa sešiem spēlētājiem katrā pusē, sacenšas 9x18 m lielā laukumā, kuru uz pusēm sadala tīkls. Tīkla augšējā mala atrodas 2,24 metru augstumā. Vēl ir pazīstams ar senāku nosaukumu PIONIERBOLS. Šī spēle ir ieguvusi lielu popularitāti ārpus Latvijas robežām, tagad ienāk arī Latvijā. Viens no spēles mērķiem ir – “Katra mamma var!” Protams, ka spēlēt var jebkurš interesents. Spēle ir ļoti dinamiska, kustīga, emocijām pilna, tajā pašā laikā – vienkārša.

Sporta klubs (SK) ”LATGOLYS VONOGI” organizē volejbola treniņus sievietēm ar nelielām šīs spēles iemaņām un prasmēm, bet kādā no treniņiem nolēma pamēģināt uzspēlēt MAMANET. Un iepatikās. Pēc kāda laika tika uzieta informāciju, ka Jēkabpilī tiek organizēts Latvijā pirmais MAMANET turnīrs. Nolemts piedalīties, kaut arī spēles apguve tikko iesākta. Visas spēles norisinājās draudzīgā, azartiskā noskaņā.

Rēzeknes novada komanda “MA-DĀMAS” tika ielozēta vienā grupā ar Somijas komandu, komandām “Zasa” un “Skrīveri”. Varēja redzēt, ka ciemiņi no Somijas ir ļoti augstas raudzes. Rezultāti: 1. vieta – SC “Pantterit” (Somija); 2. vieta – “Jēkabpils Lūsijas”; 3. vieta – “Gumaka māsas”; 4. vieta – “Naukšēni-1”; 5. vieta – “Zasa”; 6. vieta – “Balvu vilcenes”; 7. vieta – “Naukšēni-2”; 8. vieta – “Irši”; 9. vieta – “Jēkabpils Lūsijas♥”; 10./11. vieta – “Skrīveri”; 10./11. vieta – “Pļaviņu apvienība”; 12. vieta – “Skabargas”; 13. vieta – “Ma-Dāmas”; 14. vieta – “Viesīte”.

Rēzeknes spēlētājām tā bija neatsverama pieredze, prasme uzvarēt savu uztraukumu, redzēt, kā spēlē arī citas komandas. Beigās rezultāts – trīs zaudējumi un viena uzvara, prieks, cīņasspars, tālejoši mērķi. Treniņi notiek Adamovas muižas sporta hallē.

Oskars Krukovskis no SK “LATGOLYS VONOGI” izsaka pateicību Rēzeknes novada sporta dzīves organizētājam Igoram Derjaginam par iespēju nokļūt Jēkabpilī, Zaigai Mihailovai – par formas tērpiem.