Ludzas bibliotēkā skatāma gleznu izstāde “Fluid Art – šķidrā akrila krāsošanas tehnika”

Ludzas novada bibliotēkā aprīlī skatāma ludzānietes Agnijas Krušanovas īpašā tehnikā tapušu gleznu izstāde.

Agnija par sevi stāsta: “Zīmēt un gleznot man ir paticis no bērnības. Esmu beigusi J. Soikāna Ludzas mākslas skolu. Man vienmēr ir patikušas pastaigas laukā, gar jūru, pa mežu, pa pilsētu un daudz kur citur. Visur es redzu krāsas un skaistumu, ko dod mums brīnišķīgā pasaule! Kā māksliniece es apkārt redzu daudz dažādas krāsas, kuras savijas savā starpā. Es ilgi meklēju veidu, kā to parādīt un atainot pasauli savos darbos. Un re! Mans atklājums ir Fluid Art jeb Fluīda māksla. Ar šo veidu nodarbojos jau vairāk nekā gadu.

Fluid Art jeb Fluīda māksla ir viens no populārākajiem laikmetīgās mākslas veidiem. Fluid Art ir šķidrā akrila krāsošanas tehnika, tulkota no angļu valodas kā šķidrā māksla. Šāda veida abstraktā gleznošana balstās uz darbošanos ar akrila krāsu, kas piešķir šķidrumam plūstošu tekstūru. Dažādu krāsu šķidrs akrils pārmaiņus vai vienlaikus tiek izliets uz audekla, kur krāsas sajaucas un veido abstraktu rakstu. Atkarībā no krāsu un piedevu izvēles, katru reizi tiek radīti dažādi unikāli efekti.

Šīs krāsas tehnikas īpašā iezīme ir šūnu veidošanās. Katram jauktam tonim ir savs blīvums. Tādējādi krāsas izspiež viena otru, un satiekoties tiek izveidoti dažāda izmēra šūnu raksti.

Lai strādātu ar Fluid Art tehniku, nav jābūt zīmēšanas vai gleznošanas prasmēm un pieredzei ar krāsām. Ikviens var nodarboties ar šo hobiju savam priekam un iegūt satriecošus rezultātus skaistu gleznu veidā.

Droši varu teikt – Gleznošana un šī skaistā pasaule mani padara laimīgu!”

Agnija Krušanova atzīst, ka, darbojoties ar Fluid Art, nav jābūt apveltītam ar īpašām prasmēm un pieredzi.