Leontīna Paldiņa priecēja ar jaunu izstādi

Riebiņu bibliotēkā ir izveidots izstāžu cikls “Lietotāju vaļasprieki un hobiji”, kas ļauj redzēt, cik mēs visi esam radoši savā ikdienā.

Drīz būs klāt Lieldienu laiks, tāpēc Leontīna Paldiņa bija sagatavojusi izstādi “Čibu, čabu zaķīts nāk”, kas bija skatāma Riebiņu bibliotēkas izstāžu zālē.

Leontīna dzimusi un augusi Preiļu novada Stabulnieku pagastā. Apprecoties dzīves ceļš aizvedis uz Talsu novadu Kurzemes pusē, kur nodzīvoti 13 gadi. Leontīna ir izaudzinājusi piecus bērnus, četri no tiem izveidojuši savas ģimenes. Tagad Leontīnas sirdi priecē četri mazbērni.

2010. gadā Leontīna atgriezās atpakaļ no Kurzemes uz savu dzimto vietu – uz Stabulniekiem. Audzinot jaunāko dēlu, 2010. gada rudenī sāka nodarboties ar rokdarbiem – adīt zeķes, kuras tika dāvinātas radiem un draugiem. Neizpalika arī tautisko zeķu adīšana.

No 2010. līdz 2021. gadam Leontīnai ir bijuši dažādi dzīves pārbaudījumi, bet, neskatoties uz to, rokdarbi netika atstāti novārtā, jo rokdarbus darot, visu var ātrāk aizmirst un nedomāt ne par ko. Pandēmijas laiks Leontīnu nav apturējis un neapturēs, bet licis pievērsties rokdarbu mākslai arvien vairāk.

Laika posmā no 2015. līdz 2022. gadam Leontīnai bijušas izstādītas 18 izstādes.

Riebiņu bibliotēkas telpās Leontīnas rokdarbi viesojušies jau astoņas reizes, un katrā izstādē bija skatāmi dažādi rokdarbu veidi.

Ceram, ka, iedvesmojoties no Leontīnas darbiem, arī mūsu lasītāji atrada sev jaunu vaļasprieku un izkrāšņoja savu ikdienu.

Riebiņu bibliotēkas vadītāja Olga Ribinicka

 

Līdz 7. maijam šī izstāde aplūkojama Preiļu Galvenās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā.