Suminātas konkursa “Gada sieviete Rēzeknē” 13 nominantes

Ilona Rudoviča pērngad sagatavojusi 15 jaunus frizierus

Starptautiskajā sieviešu dienā, 8. martā, jau tradicionāli Rēzeknes kultūras namā un beidzot klātienes pasākumā tika godinātas 13 rēzeknietes – konkursa “Gada sieviete Rēzeknē 2021” nominantes – uzņēmīgas, radošas un darbīgas, kuras katra savā jomā ir izpelnījušās līdzcilvēku atzinību.

Sievietes šogad sveica nevis konkursa organizatores – uzņēmīgo sieviešu kluba “Sentio” pārstāves –, bet to izdarīt tika uzticēts stiprā dzimuma pārstāvim – aktierim un mūziķim Oskaram Lustikam. Atzinības raksti kopā ar koka figūriņām tika pasniegti: Inesei Driķei par profesionālu un nesavtīgu ieguldījumu līdzcilvēku veselības aprūpē (SIA “Rēzeknes slimnīca” Veselības aprūpes vadītāja, LOR, ārste-eksperte); Janīnai Dukulei par ilggadēju sabiedrisko aktivitāti un ieguldījumu Latgalē izplatītāko valodu literatūrā un tulkošanā (dzejniece un tulkotāja, kura 2021. gadā izdeva savu pirmo grāmatu); Agitai Gailišai par profesionālu, daudzpusīgu atbalstu un ieguldījumu pasākumu un projektu īstenošanā (ARPC “Zeimuļs” metodiķe un speciālā pedagoģe); Ingai Gedrimai par nozīmīgu ieguldījumu psihologa pakalpojumu nodrošināšanā (psiholoģe pārvaldes “Sociālais dienests” Atbalsta nodaļā); Eleonorai Ivanovai par ieguldījumu jauniešu aktivitāšu, projektu, iniciatīvu un nometņu organizēšanā un norisē (ARPC “Zeimuļs” jaunatnes lietu speciāliste); Vijai Loginai par ilggadēju ieguldījumu sabiedrības izglītošanā, aktualizējot lasīšanas nozīmi (Rēzeknes bērnu bibliotēkas vadītāja); Alīnai Meierei par ieguldījumu fitnesa un veselīga dzīvesveida popularizēšanā (trenere fitnesa klubā “Jaguar Fitness”); Jekaterinai Meirānei par uzņēmīgi lietišķas sievietes tēla stiprināšanu (SIA “Olimpiskais centrs Rēzekne” valdes locekle); Olgai Sekirnikovai par ilggadēju profesionālu pieeju skolēnu izglītošanā un audzināšanā (Rēzeknes 3. vidusskolas sākumskolas skolotāja un direktora vietniece mācību jomā); Marinai Sokolovai par tūrisma un mazā biznesa attīstīšanu un kultūrvēsturisko vērtību popularizēšanu (sertificēta gide, SIA "Rēzeknes ekskursijas" valdes locekle); Tatjanai Tokarevai par ieguldījumu projektu, aktivitāšu īstenošanā un atbalstu bērniem ar īpašām vajadzībām un viņu vecākiem (Izglītības pārvaldes metodiķe); Indrai Trokšai par friziera profesijas un mazā biznesa attīstības veicināšanu.

Bet Apliecinājumu par apbalvojumu “Gada sieviete Rēzeknē 2021” saņēma Ilona Rudoviča par profesionālas izaugsmes, friziera profesijas popularizēšanu un mazā biznesa attīstīšanu Rēzeknē. Šis apbalvojums viņai tiek pasniegts, ņemot vērā konkursa pamatnosacījumu – sievietes veikums 2021. gadā. Ilona ir spilgti pierādījusi savu varēšanu, radošumu, spītējot visiem blakusapstākļiem: pandēmijas laikā novadījusi aptuveni 10 tiešsaistes semināru; izglītojusi 3 frizieru grupas – 15 jaunus frizierus; novadījusi 5 grupas meistariem kvalifikācijas paaugstināšanai; palīdzējusi atvērt skaistumkopšanas studiju “Hairtex” (Rīgā), kā arī ir brenda “A.S.P Luxuri Haircare” krāsu trenere. Sadarbībā ar kolēģi Indru Trokšu nodibinājusi frizētavu “Studija Rēzekne” un sarakstījusi rokasgrāmatu “Frizieru pamati”. Patiešām – tas viss ir uzņēmības, neatlaidības un savas profesijas mīlestības spilgts pierādījums. (Diemžēl gan pati Gada sieviete, gan vēl divas nominantes nevarēja piedalīties pasākumā, tāpēc balvas viņām tiks pasniegtas individuāli.)

I. Antonovas foto