Višķu pagastā atvērts vietējo produktu veikals

Pircēji jau novērtējuši produktu labo garšu

Egita Terēze Jonāne

Višķu pagasta Špoģu ciemā bijušā moteļa un kafejnīcas “Vojaž” vienā telpā durvis vēris veikals “Vietējo produktu veikaliņš”.

Veikala vadītāja Ilona Šabucka “Vietējai Latgales Avīzei” pastāstīja: “Vietējo produktu veikaliņa ideju realizējām ar Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (LEADER) atbalstu, proti, nopirkām iekārtas, mēbeles. Veikals strādā dažus mēnešus, bet jau savu preci piedāvā gan Augšdaugavas novada, gan citu Latgales novadu lauksaimnieki, turklāt pie mums iepērkas pastāvīgi pircēji.”

Veikala plauktus un vitrīnas tiešām rotā Latgales gardumi, proti, Višķu pagasta uzņēmuma “Latgales bekons” gaļas izstrādājum, kā arī Višķu pagasta biškopju Pētera Breidaka un Guntas Somes dravās savāktais medus un no tā pagatavotie bišu produkti. Turpat ir arī Aglonas saimnieču ceptā maize, Līksnas pagasta lauksaimnieku izaudzēti augļi un dārzeņi, Bebrenes pagasta ZS “Dimanti” lolotie sīpolu lociņi, Vecsalienas saimnieku āboli, ZS “Juri” (Rušonas pagasts) sietie sieri un ZS “Kotiņi” (Balvu novads) rapšu eļļa un graudaugu produkcija. Savus kulinārijas šedevrus (pīrādziņus u.c.) veikalā piedāvā arī atpūtas vietas “Višķezers” saime.

Kamēr notika nepilnu pusstundu ilgā saruna, veikalā ienāca četri pircēji, visi pirka maizi vai gaļu, vai sieru, lielot, ka produkti ir garšīgi. Vietējie zemnieki un ražotāji piedāvā tiešām kvalitatīvu preci, saka Ilona, tāpēc ar kolēģiem turpina uzrunāt arī citus ražotājus un amatniekus no Augšdaugavas un citiem novadiem, lai viņi piegādā savu produkciju.

Tāpat tajā pašā ēkā drīz atsāks darbu kafejnīca, jo tālāku ceļu mērojošie vai smago automašīnu vadītāji vēlas kafiju, pusdienas un vakariņas. Vēlāk, samazinoties kovida ofensīvai un iestājoties siltam laikam, ir doma rīkot vietējo ražotāju gadatirgus turpat laukumā pie veikala.

Uzziņai

* Veikals “Vietējo produktu veikaliņš” atrodas Šosejas ielā 18, Špoģos, Augšdaugavas novadā.

* Latgales zemnieki un ražotāji savu preci var pieteikt pa tālruni 29147053 (Ilona).

    

Vietējo produktu veikaliņa vadītāja Ilona Šabucka (centrā) un Višķu pagasta biškopji Gunta Some un Pēteris Breidaks uzsvēra sadarbības lielo lomu biznesā un saimniekošanā