Atstāj spēkā cietumsodus lietā par vīrieša nāvējošu piekaušanu Krāslavā

Latgales apgabaltiesa atstājusi spēkā pirmās instances spriedumu, ar kuru krimināllietā par vīrieša nāvējošu piekaušanu Krāslavā diviem apsūdzētajiem piespriesti sešu un četru gadu cietumsodi un 44 852 eiro morālā kaitējuma kompensācijas, bet viens jaunietis attaisnots pierādījumu trūkumu dēļ, aģentūru LETA informēja Tiesu administrācijā.

Latgales apgabaltiesa atstāja negrozītu arī Daugavpils tiesas nospriesto – solidāri piedzīt no apsūdzētajiem Valērija Širokova un Daiņa Kozindas valsts labā cietušajiem izmaksāto valsts kompensāciju 2150 eiro, mantisko zaudējumu kompensācijas 1149 eiro un morālā kaitējuma kompensācijas 44 852 eiro. Pilns Latgales apgabaltiesas nolēmums lietas dalībniekiem būs pieejams 27. janvārī.

Jau ziņots, ka Daugavpils tiesa iepriekš atzina par vainīgu Valēriju Širokovu, piespriežot brīvības atņemšanu uz sešiem gadiem ar probācijas uzraudzību uz vienu gadu un sešiem mēnešiem. Savukārt Dainim Kozindam piespriesta brīvības atņemšana uz četriem gadiem un sešiem mēnešiem ar probācijas uzraudzību uz vienu gadu un sešiem mēnešiem. Trešo apsūdzēto tiesa attaisnoja.

Iepriekš prokuratūra ziņoja, ka 2019. gada 20. jūlijā visi trīs apsūdzētie aplenca cietušo pie kafejnīcas Krāslavā un ar rokām un kājām izdarīja sitienus pa cietušā seju, galvu un ķermeni. Pēc tam viņi atstāja cietušo bezpalīdzības stāvoklī un aizbēga no notikuma vietas. Viens no apsūdzētajiem, dodoties prom, izteica arī draudus cietušā draudzenei.