Vecvārkavā sacentās ragutiņu rallijā

Vecvārkavā Vārkavas muižas pils parkā notika pirmais Ragutiņu rallijs.

Uzvarētājus noteica dažādās disciplīnās. Komanda “Nu, nezinu!” uzvarēja disciplīnā “Ātrāks par zaķi”, komanda “Štamerītes” palika nepārspētas disciplīnā “Piparkūku vīriņu trakumā”, komanda “Kosmonauti” triumfēja Vecvārkavas biatlonā, bet komanda “Superātrie” visātrāk veica uzdevumu “Skaistākās piparkūkas”.

Savukārt Ragutiņu rallija galveno balvu saņēma komanda “Štamerītes”, otrajā vietā ierindojās komanda “Nu, nezinu!”, bet trešajā – komanda “Kosmonauti”.

Rīkotāji sarūpēja arī bonusbalvas, un tās pasniegtas komandai “Zīļu čiekuri” atraktīvāko meiteņu nominācijā, komandai “Štamerītes” kā precīzākajai komandai biatlonā, komandai “Pārsliņas” par pirmo trāpījumu desmitniekā un komandai “Atvases” par skaistāko piparkūku.

Lai gan ziemīgā diena šķita dzestra, tomēr rallija dalībnieki, visu paaudžu pārstāvji, vairākas stundas skrēja, lēkāja, šļūca no kalna, risināja piparkūku dizaina un ģeometrijas jautājumus. Starplaikos dalībnieku nosalušās rokas sildīja arī karstas piparmētru tējas krūzīte, bet pēc kopīgi pavadītas dienas visi baudīja karsto, gardo zupu, ko bija pagatavojuši jauniešu biedrības “Jaunvide” biedri.

Pasākuma organizators, Vārkavas tautas nama un Rožkalnu kultūras nama vadītājs Andris Lazdāns atzina “Vietējai Latgales Avīzei”: “Ragutiņu rallijs Vecvārkavā ir iezīmējis jaunas tendences turpmāko pasākumu norišu kontekstā. Mēs varam runāt par to, kādas korekcijas pasākumu rīkošanā ir ieviesusi pandēmijas ēna, tomēr ik dienas ir jāpieņem jauni izaicinājumi un, pielāgojoties nestandarta situācijai, jāatrod veids, kā citādāk mēs varam priecāties paši un dāvāt prieku arī jaunākajai paaudzei. Rallijs pierādīja to, ka visi esam noilgojušies pēc kopīgām aktivitātēm, un pasākums ir izdevies necerēti jautrs un sirsnīgs. Organizators arī pateicas saviem palīgiem pasākuma tapšanā, kā arī pašiem vārkaviešiem par silto iniciatīvas uzņemšanu un dalību pasākumā, bez kuras tas nemaz nenotiktu.”