Rēzeknes pilsētas skolām iegādāti jaudīgi interaktīvie ekrāni

2021. gada nogalē Rēzeknes valstspilsētas domes Izglītības pārvalde no SIA “Lielvārds” par gandrīz 48 tūkstošiem eiro iegādājās 12 jaunus, mūsdienīgus interaktīvos ekrānus, kas pašlaik jau ir uzstādīti četrās Rēzeknes skolās – 3. un 5. vidusskolā, 6. pamatskolā un Rēzeknes Sākumskolā.

Pirms ekrānu uzstādīšanas pedagogiem, kuri turpmāk strādās ar tiem, tika rīkotas apmācības divos posmos. Vispirms skolotāji apguva programmatūru un tikai pēc tam – prasmes darbam ar pašu ekrānu. Turpmāk jaunie ekrāni būs lielisks skolu tehnoloģiskās bāzes papildinājums, atvieglojot skolotāju darba ikdienu un padarot skolēniem mācību procesu interesantāku un aizraujošāku.

Interaktīvais ekrāns “ActivPanel Titanium 86” 4K UHD” ir jaudīgākais no “Promethean” inovatīvo ekrānu sērijas “ActivPanel Elements”. Skolotājs šo ekrānu var izmantot gan kā tāfeli, veicot uz tās pierakstus, gan kā displeju, kur attēlot filmas, bildes vai citus failus. Tas ir liels skārienjūtīgs ekrāns, radīts izmantošanai tieši mācību procesā, un ir vienkārši lietojams mācību klases risinājums.

Jāpiebilst, ka Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas un 2. vidusskolas mācību telpas saņēma mūsdienīgu aprīkojumu jau iepriekš realizētajos vērienīgajos telpu renovācijas projektos.

Nupat ir veikta iekšējo datortīklu renovācija, paplašināšana un uzlabošana 5. vidusskolā un 6. pamatskolā. Pakāpeniski tiek strādāts pie tā, lai visās Rēzeknes skolās nodrošinātu modernu digitālo tehnoloģiju klātbūtni, informē domes Komunikāciju un ārējās sadarbības nodaļa.