Mīluļa CV: Amis, īstajā vārdā Igo

Mūsu ģimenes mīlulis ir tīršķirnes vācu aitu suns, kurš ir tikai gandrīz 3,5 gadus jauns, labi audzināts, paklausīgs, savai dzimtenei un saimniekam uzticīgs. Amis ir raksturā ļoti mierīgs, nosvērts un draudzīgs, māk sadzīvot kā ar citiem suņiem (un pat ar kaķi), tā arī ar cilvēkiem. Lai pilnvērtīgi nodzīvotu savu dzīvi laimīgi, nācās atvaļināties no dienesta Valsts robežsardzē, tāpēc šobrīd izbauda savu pāragro atvaļinājumu, sargājot māju un rādot piemēru jaunākajam robežas sargātājam. Savas darba spējas pilda ar lielāko prieku un aizrautību.

Amim ļoti patīk spēlēties, ķert bumbiņas un atveldzēties dīķī. Neatsakās no garām pastaigām un govju ganīšanas, par ko saņem svaigu pieniņu kā gardu kokteilīti. Aukstos ziemas vakaros mīl gulēt blakus saimniekam un našķoties ar kādu kārumu. Amim patīk doties uz mežu, jo viņš zina, ka tūlīt būs kāds uzdevums – atrast paslēpušos ģimenes locekli, vai izmestu mantu, kur par precīzu darba izpildi tiek apbalvots.

Amis ir pilntiesīgs ģimenes loceklis, bez kura nebūtu iedomājama ikdiena. Esam laimīgi, ka liktenis mūs visus ir savedis kopā!

Zane Barkovite (Rēzeknes novads)