Līvānos velosipēdisti izcīnīja pirmos kausus 

Sacensības nosauktas Grīvas trases, ko veido līvānieši paši, vārdā

3. jūlijā Līvānos notika Grīvas pirmā kausa izcīņa “MTB XCE 2022”.

Vispirms notika individuālie starti vīriešiem un sievietēm, un ātrākie nokļuva līdz mazajam un lielajam finālam.

Savā grupā kausus, zelta godalgas un atbalstītāju vērtīgās balvas izcīnīja Andris Romanovskis (Ogre, “Nesēdi mājās”), Renāte Rodionova (Carnikava, “Ādaži Velo”), Patrīcija Tilko un Alvils Pētersons (abi ir no “Riteņvasara”/ RRS), Rauls Ukins (Ādaži, “LiVelo/ Zelta Zeme”) un Karlīne Kārkliņa (Rīga).

Sacensību galvenais rīkotājs, biedrība “LiVelo – Līvanu veloklubs” valdes priekšsēdētājs Dainis Skrūzmanis “Vietējai Latgales Avīzei” pastāstīja, ka Grīvas trase – viens aplis – ir 1,8 km gara, aprīkota ar koka kāpņu rampu, laukakmeņu nobraucienu, koka laipu, baļķu, celmu, sakņu u.c. sekcijām. “Mēs, biedrības un komandas biedri, piedalāmies sacensībās tepat Latvijā un ārzemēs, un šī pieredze mums noder Grīvas trases veidošanā. Nākamgad šādās sacensībās jau redzēsiet jaunus elementus,” teica Dainos.

Bet šoreiz, braucot tikai ar kalnu velosipēdiem, par kausiem sacentās 31 vīrietis un 9 sievietes no vairākiem Latvijas reģioniem.

Jāpiebilst, ka Grīvas pirmo kausa izcīņu rīkoja biedrība “LiVelo – Līvanu veloklubs” ar Latvijas–Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas un vairāku sponsoru atbalstu. 

Trasē pirmais – Andris Romanovskis no Ogres (no labās), viņam seko Artis Fjodorovs no Ilūkstes (izcīnīta 2. vieta)

Egitas Terēzes Jonānes teksts un foto