Kas Preiļu novadā sniedz komunālos pakalpojumus?

Preiļu novadā ieviestas pārmaiņas komunālajā saimniecībā, informē interneta vietne www.preili.lv.

Rožkalnu, Upmalas un Vārkavas pagasta iedzīvotājiem komunālos pakalpojumus sniedz Vārkavas komunālo pakalpojumu daļa. Proti, tās darbinieki nodrošina ūdens, kanalizācijas, siltumapgādes un atkritumu izvešanas pakalpojumus, veic remontus, labiekārto pašvaldības teritoriju, novāc pašvaldības īpašumā atrodošos bīstamos kokus utt.

Tikmēr Aglonas komunālo pakalpojumu daļas darbinieki piegādā dzeramo ūdeni iedzīvotājiem un pagasta iestādēm, uztur ūdensapgādes komunikācijas, apkopj infrastruktūras objektus, sniedz kanalizācijas nosēdaku atsūknēšanas pakalpojumus Aglonas ciemā, Jaunciemā un Jaunaglonā. Tāpat daļas darbinieki nodrošina siltumapgādi 18 dzīvokļu mājai Aglonā, kā arī sakopj un labiekārto Aglonas pagasta teritoriju.

Izveidotas arī lauku teritoriju komunālo pakalpojumu daļas mobilās vienības. To darbinieki apkalpo ūdensvada un kanalizācijas infrastruktūru, katlu mājas, pašvaldības iestādes, ielu apgaismojumu Sīļukalna, Galēnu, Stabulnieku, Riebiņu, Silajāņu, Rušonas, Saunas, Pelēču pagastā un pavisam drīz arī Aizkalnes pagastā.

Bruņojušies ar speciālu aprīkojumu, viņi apkopj tehniskās iekārtas, novērš inženierkomunikāciju un iekārtu bojājumus un veic remontdarbus. Darbinieki sniedz arī maksas pakalpojumus, noslēdzot savstarpēju līgumu.

Saziņa: Vārkavas komunālo pakalpojumu daļas vadītāja Laila Lazdāne (tālr. 20399639, e-pasta adrese laila.lazdane@preili.lv);

Aglonas komunālo pakalpojumu daļas vadītājs Andris Indāns (tālr. 26390581, e-pasta adrese andris.indans@preili.lv).

Lauku teritoriju komunālo pakalpojumu daļas vadītājs Artūrs Meluškāns (tālr. 25214135, e-pasta adrese arturs.meluskans@preili.lv) vai viņa vietnieks Roberts Kabakovs (e-pasta adrese roberts.kabakovs@preili.lv).