Mīluļa CV: Česters un Bruno

Česters ir 12 gadus vecs Siāmas runčuks. Česters ir kaķis “ar raksturiņu”, tomēr spēj būt arī patiesi mīļš un draudzīgs (īpaši, kad ēdiena trauciņš iztukšojies). Ciemiņus Česters parasti uzlūko ar piesardzību un ne visi drīkst viņu paņemt klēpī un glaudīt. Tomēr viņš ir izteikti uzticīgs savai saimniecei – neviena diena nepaiet bez ikrīta un ikvakara mīļošanās. Arī savā pieklājīgajā vecumā turpina rotaļas ar mīļajām mantiņām, ir ļoti ziņkārīgs un mīl atrasties uzmanības centrā.

Bruno ir pusotru gadu vecs Siāmas runčuks ar dzidri zilām actiņām. Viņš ir bezgala mīļš – draugs visiem. Bruno ir ģimenes blēņdaris (neviens puķu pods mājās nepaliek neapgāzts), kā arī pļāpa – runāties mums ļoooooti patīk. Blēņas darīt it nemaz nebaidās, jo zina, ka ir pārāk piemīlīgs, lai saimniece viņu salamātu. Bruno ir arī ļoti gudrs, piemēram, durvju attaisīšana, lecot uz durvju roktura, viņam nesagādā nekādas problēmas.

Česters vairāk nekā 10 gadus bija vienīgais dzīvnieks ģimenē, tādēļ, mazajam Bruno ienākot ģimenē, bija bažas par to, kā Česters to uztvers. Ja sākumā abi bija piesardzīgi, tad tagad ir nešķirami labākie draugi, gluži kā brāļi. Abi kopā rotaļājas, mazgā viens otru, draudzīgi dalās ar ēdienu, bet abu mīļākā nodarbe ir laiskošanās saulītē un putnu vērošana. Viņi ir arī līdzīgi raksturos, tomēr Česters, kā jau vecāks, izjūt lielu atbildības sajūtu un ir vienmēr gatavs aizstāvēt mazo brāli no citiem kaķiem un pat suņiem.

Abi runcīši mūsu ģimenē nav vienkārši mājdzīvnieki – viņi ir pilntiesīgi un mīlēti ģimenes locekļi. Ikkatrs dzīvnieciņš ir pelnījis savu ģimeni, mīlošus saimniekus un siltas mājas. Būsim atbildīgi par tiem, ko pieradinām!

Mārīte Sauskāja (Līvāni)