Vārkavas pilī pateicās mecenātiem

Viņi atbalsta ukraiņus, biedrības, pasākumus

18. martā sapostajā Vārkavas (Vecvārkavas) muižas pils sarīkojumu zālē sapulcējās Vārkavas puses cilvēki, lai svinētu viņiem veltītos mecenātu svētkus.
Mecenātu vakarā sirsnīgus pateicības vārdus un dāvanas saņēma 14. Saeimas deputāte Anita Brakovska un novadnieki – Jānis Skutelis, Marija Gavare, Valentīna Mačāne, Solvita Čaunāne, Raivis Dambītis un biedrības “Jaunvide” komanda no Upmalas pagasta, Sandis Soms, Atis Jaudzems, Iveta Some, Zigfrīds Ancāns un biedrības “Vārkavas novada pensionāri” saime no Rožkalnu pagasta, kā arī Iveta Znotiņa, Jānis Usāns, Gavaru ģimene, Jeļena Kukore, ZS “Sermuļi” īpašnieki un biedrības “Ģimenes palīdzības centrs “Ligzda”” komanda no Vārkavas pagasta.
Godinātie mecenāti ar savu līdzdalību vai projektiem, vai finansējumu atbalsta ne tikai vietējo – ciema, pagasta, biedrības vai draudzes – kopienu, bet arī Viduslatgales pārnovadu fonda komandu un tās aktivitātes. Šī fonda vadītāja Evija Gurgāne, pasniedzot dāvanas, uzsvēra, ka viņi ir dāsnākie un labdarībai atsaucīgākie ļaudis. Savukārt biedrības “Jaunvide” vadītāja Dagnija Dudarjonoka pastāstīja, kādus pasākumus rīkos savā kopienā turpmākajos piecos gados. Saviem novadniekiem daudz sirsnības un atzinības veltīja arī Anita Brakovska, Upmalas un Rožkalnu pagastu pārvalžu vadītāja Inta Kivleniece un Vārkavas pagasta pārvaldes vadītāja Skaidrīte Medne. 
Klātesošie izbaudīja vokālā ansambļa “Dziedi līdzi” sarūpēto svētku koncertu un burvju mākslinieka Vadim Master burvju triku šovu, tāpat visi cienājās ar vārkaviešu sarūpēto cienastu. 
Mecenātu vakaru rīkoja Viduslatgales pārnovadu fonds un Upmalas pagasta biedrība “Jaunvide” sadarbībā ar Vārkavas, Upmalas un Rožkalnu pagasta pārvaldēm, to finansēja Aktīvo iedzīvotāju fonds no EEZ un Norvēģijas granta līdzekļiem un Vārkavas, Upmalas un Rožkalnu pagastu pārvaldes.  

 

Mecenāti pulcējās Vārkavas (Vecvārkavas) muižas pilī

Savā kopienā aktīvi darbojas Gavaru ģimene 

Sumināta biedrības “Jaunvide” vadītāja Dagnija Dudarjonoka un domubiedri

Inta Kivleniece (no kreisās) pateicas Anitai Brakovskai 

Skaidrīte Medne (no labās) pateicas stādu audzētājai Jeļenai Kukorei

Tika godināts arī Kalupes luterāņu draudzes priekšnieks Sandis Soms

Evija Gurgāne (no kreisās) pateicas biedrības “Vārkavas novada pensionāri” vadītājai Elgai Upeniecei

 

Egitas Terēzes Jonānes teksts un foto