Robežsargi izcīnīja godalgas čempionātā lietišķajā šaušanā

18. martā Rīgā norisinājās Latvijas 2023. gada ziemas čempionāts lietišķajā šaušanā, kurā startēja Valsts robežsardzes izlase desmit dalībnieku sastāvā.
Valsts robežsardzes izlasei izdevās izcīnīt vairākas godalgas – vingrinājumā «DP-3» vīriešu grupā otrais ir Ivans Iščenko (Ludzas pārvalde), trešais – Vitālijs Ščolkins (Ludzas pārvalde), savukārt sieviešu grupā pirmā ir Edīte Barsova (Viļakas pārvalde). Vingrinājumā «DP-4» vīriešu grupā trešais ir Edgars Urtāns (Valsts robežsardzes koledža), savukārt sieviešu grupā pirmā – Edīte Barsova (Viļakas pārvalde).
Komandu vērtējumā vingrinājumā «DP-3» Valsts robežsardzes izlase izcīnīja uzvaru 17 komandu konkurencē, kā arī vingrinājumā «DP-4» Valsts robežsardzes izlase bija pirmā 12 komandu konkurencē.
Čempionāta kopvērtējumā Valsts robežsardzes izlase ierindojās 4. vietā 17 komandu konkurencē, par 7,5 punktiem atpaliekot no 3. vietas.
Čempionāta uzvarētājus noteica pēc lielākās punktu summas par komandu izcīnītajām vietām sacensību programmas atsevišķos vingrinājumos, vērtējot trīs vingrinājumus: «DP-3», «DP-4» un «Ātršaušana ar pistoli».
Valsts robežsardzes izlase nepiedalījās čempionāta vingrinājumā «Ātršaušana ar pistoli», līdz ar to kopvērtējumā ieskaitīti tikai divu vingrinājumu rezultāti, informē Valsts robežsardzes koledžas vadītāja palīdze Diāna Deņisova.