Sportiski aizvadīta Starptautiskā sieviešu diena

8. martā, Starptautiskajā Sieviešu dienā, Dau gavpilī notika Sieviešu Veselības diena, Sieviešu dienas Mamanet turnīrs un Sieviešu dienas hokeja spēle.
Sieviešu veselības diena notika tirdzniecības centrā «Ditton nams», kur ikvienam interesentam bija iespēja izmērīt savu asinsspiedienu un saņemt konsultāciju no Latvijas Sarkanā Krusta darbiniekiem.
Pēc veiksmīgas asinsspiediena izmērīšanas varēja izmēģināt dažādus trenažierus, bet sadarbībā ar Daugavpils Individuālo sporta veidu skolas svarcelšanas nodaļu ikviens varēja pārbaudīt savus spēkus svarcelšanā.
Pirmo reizi notika turnīrs Mamanet spēlē. Mamanet ir komandu sporta veids, kas balstīts uz volejbola noteikumiem, ar nelielām izmaiņām un modifikācijām – bumbu drīkst tikai ķert un mest.
Februārī ikvienai dāmai bija iespēja apmeklēt bezmaksas treniņus Mamanet spēlē un, izveidojot komandu, piedalīties turnīrā. 8. martā turnīram pieteicās astoņas komandas, piecas no Daugavpils un trīs no Rēzeknes novada. 3. vietu ieguva komanda «8. marts», 2. vietu – komanda «Kapučino», bet 1. vietu un pirmo Sieviešu dienas Mamanet turnīra kausu ieguva komanda «MaDāmas».
Par labu tradīciju ir kļuvis Sieviešu dienas Hokeja turnīrs. Šogad turnīrā piedalījās divas komandas «Hockey moms» un «Riekstiņš».
Spēle tika aizvadīta formātā 4:4 bez vārtsarga, un uzvaru guva komanda «Hockey moms», lasām mājaslapā www.daugavpils.lv.