Nosaukta konkursa “Gada sieviete Rēzeknē 2022” galvenās balvas ieguvēja

8. martā Rēzeknes Kultūras namā svinīgajā koncertā “Tik dēļ jums, dāmas!” tika sveiktas uzņēmīgo sieviešu kluba “SENTIO” ik gadus rīkotā konkursa “Gada sieviete Rēzeknē” nominantes – šogad astoņas daiļā dzimuma pārstāves, ar kuru veikumu varam īpaši lepoties 2022. gadā.

Atzinības un īpašu balvu, ko konkursam jau vairākus gadus veido Natālija Stafecka (no Silmalas pagasta) saņēma arī:

Ilona Stramkale – Rēzeknes Sākumskolas direktore, jaunatnes iniciatīvu projektu konsultante, skolēnu iedvesmotāja, kura, kā uzsver pieteicēji, “ar savu darbu un attieksmi stiprina piederību ģimenei, skolai, Rēzeknei, Latgales novadam un Latvijai”.

Oļesja Apīne – talantīga skolotāja-logopēde, kuru konkursam pieteica 10 pateicīgās mammas ar piebildi “un daudzi citi”. Viņa vada lekcijas “MK Rēzekne”, strādā pilsētas PII un palīdz mazajiem būt drošiem, vecākus iedrošina un uzmundrina.

Astrīda Strode savu profesionālo dzīvi saistījusi ar bāriņtiesu (te strādā jau kopš 1999. gada, bet nesen kļuvusi par Rezeknes valstspilsētas bāriņtiesas priekšsēdētājas vietnieci) un ar sirds degsmi un mīlestību laiku velta svešu bērnu un aizgādnībā esošo personu tiesību aizsardzības nodrošināšanai.

Ruta Suseja – Rēzeknes Centrālās bibliotēkas direktore, kuru šim apbalvojumam pieteicis viņas dēls Renārs, sakot, ka “mammai 2022. gads bija īpašs gan personīgajā, gan profesionālajā dzīvē. Līdztekus ģimenē lieliem notikumiem viņa īstenojusi ļoti daudz profesionālu aktivitāšu”.

Jūlija Danilina – IK “Healthy Snacks” īpašniece, kurā ražo veselīgus un augstvērtīgus diedzētu griķu produktus ar zīmolu “Griksi”. 2022. gadā Jūlija kļuva par vienu no desmit dalībniecēm programmā Empowering Women in Agrifood un arī par galvenās balvas ieguvēju.

Inga Kaļva-Miņina – dzejniece, rakstniece, žurnāliste, kura 2022. gadā intervējusi cilvēkus, kas aktīvi atbalsta ukraiņu bēgļus, un “Vietējā Latgales Avīzē” īstenotā projektā fiksējusi citus stāstus par šo tēmu. Tāpat viņa daudz raksta par Latgales kultūrtelpā nozīmīgiem cilvēkiem, tostarp jauniešiem, studentiem un uzņēmējiem.

Stella Elksne – Latgales Kultūras centra izdevniecības "labais gariņš", kas šajā Latgalē vienīgajā oficiālajā izdevniecībā jau ilgus gadus ir gan lietvede, gan grāmatu maketētāja, gan arī pašmācības ceļā apguvusi IT smalkumus un izveidojusi mājaslapu www.lkcidevnieciba.lv. Viņa ir milzīgs atbalsts šīs iestādes iešanā līdzi laikam un tehnoloģijām. Pēc izglītības ir bioloģijas doktore, taču ir spilgts paraugs tam, cik var paveikt sieviete, ja vien vēlas pilnveidoties.

Savukārt par 2022. gada sievieti kļuva Lidija Titova (foto - no labās) – Rēzeknes un novada senioru apvienības vadītāja (kopš 2021. gada septembra), kura ar savu entuziasmu, uzņēmību, organizatoriskajām spējām ir panākusi, ka biedrība un seniori sāka jaunu dzīvi. Turklāt biedrības vadītāja ir brīvprātīgais sabiedriskais darbs, nevis amats.

Uzņēmīgo sieviešu klubs “SENTIO” valdes locekle Jeļena Kovaļeviča: “Skaistais pasākums izskanējis, sievietes godinātas, bet tiešām gribas, lai pašas mēs apzinātos, cik daudz no mums atkarīgs ikdienā. Pateicos par sadarbību Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības aģentūrai “Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs”, Natālijai Stafeckai un visiem nominanšu pieteicējiem, kuri novērtē sieviešu darbu. Šīgada konkurss ir īpašs ar to, ka vienu sievieti pieteica viņas dēls, tas arī liecina par to, ka sievietes liek stiprus pamatus nākotnes sabiedrībai.”