Noskaidroti skolēnu radošo darbu konkursa “Valoda dzīvo, ja Tu tajā runā” uzvarētāji

Dzimtās valodas dienu sagaidot, Latviešu valodas aģentūra apbalvos ikgadējā skolēnu radošo darbu konkursa uzvarētājus. Šoreiz konkursa tēma bija “Valoda dzīvo, ja Tu tajā runā”.

Kā informē Latviešu valodas aģentūras projektu vadītāja Velga Līcīte-Meldere, konkursā bija ļoti daudz pieteikumu – 1023. Iesūtīti radošie darbi – esejas, dzejoļi, domraksti un zīmējumi – no Latvijas un latviešu skolām ārzemēs. No katras skolas varēja iesūtīt tikai deviņus darbus, tas nozīmē, ka konkursā piedalījās daudz vairāk bērnu un jauniešu.

Konkursā piedalījās skolēni no dažādiem Latvijas novadiem un arī no latviešu skolām pasaulē – Ņujorkas Latviešu ev. lut. draudzes Ņūdžersijas pamatskolas, Vašingtonas Latviešu ev. lut. draudzes pamatskolas, Mineapoles un Sentpolas Latviešu skolas, Briseles 2. Eiropas skolas, Bostonas Latviešu skolas, Tallinas Eiropas skolas un Hāgas Eiropas skolas. Darbus iesūtīja arī Latviešu valodas aģentūras tālmācības platformas Clasflow valodas apguves nodarbību audzēkņi no dažādām valstīm.

Starp labākajiem arī daudzu Latgales skolu audzēkņu darbi. Starp literārajiem darbiem 1.–4. klašu grupā pirmā vieta Dominikam Aglonietim no Aglonas Katoļu ģimnāzijas 3. klases, 3. vieta Raimondam Stalidzānam no Ilūkstes Raiņa vidusskolas 4.a klases, atzinība – Denīzei Valainei no Aglonas Katoļu ģimnāzijas, Ērikai Žbankovai un Loretai Garkalnei no Jersikas pamatskolas; 5.–9. klašu grupā pirmā vieta Elīnai Ķēniņai no Līvānu novada Rožupes pamatskolas 9. klases, Atzinība – Meinardam Zalānam no Preiļu 1. pamatskolas. Zīmējumu grupā Atzinība pienākas Darinai Dubovskai no Līvānu pamatskolas 9. klases.

Līvānietes Darinas Dubovskas zīmējums novērtēts ar Atzinības rakstu Publicitātes foto