Konkurss skolēniem “Šodien laukos” sāk jauno sezonu

Lai pilnveidotu savu izpratni par lauksaimniecību, mežsaimniecību un zivsaimniecību, dodoties dabā un pildot dažnedažādus uzdevumus, marta sākumā jau astoto reizi skolēni var piedalīties konkursā “Šodien laukos”. Arī šogad visa gada garumā konkurss notiks trīs vecuma grupās sociālo tīmekļu vietnēs Facebook (facebook.com/sodienlaukos) un Instagram, kā arī mājaslapā laukutikls.lv.

Konkursa pirmajā posmā var piedalīties skolēni vecumā no 12 līdz 16 gadiem, startējot individuāli vai kā klase/ kolektīvs. Katram mēnesim būs noteikta lielā tēma: par laukiem, mežiem vai ūdeņiem, kuras ietvaros tad arī izsludinās mēneša lielo uzdevumu. Marta konkurss sāksies ar tēmu “Lauki”. Šo trīs mēnešu laikā būs arī papilduzdevumi, kuros iegūtie punkti ļaus palielināt kopējo vērtējumu un virzīties tuvāk uzvarai. Pieteikties dalībai konkursā var visā tā norises laikā. Konkursa noslēgumā, jūnija sākumā, trīs labākie individuālie un trīs veiksmīgākās klases/ kolektīvi saņems vērtīgas balvas.

Otrais konkursa posms mazākajiem – no 3 līdz 7 gadus veciem bērniem – notiks pašā vasaras viducī – jūlijā, kad būs jāizzina lauki, meži un ūdeņi. Arī šeit startēt iespējams kā individuāli, tā pirmsskolas izglītības iestādes grupiņas komandā. Dalībnieki ar lielāko punktu skaitu iegūs vērtīgas, vecumam atbilstošas balvas.

Noslēdzošais konkursa posms 8 līdz 11 gadus veciem bērniem notiks valsts svētku mēnesī – novembrī. Atšķirībā no pirmajiem konkursa posmiem šajā piedalīties aicināti tikai individuālie dalībnieki. Posma uzvarētājus noteiks žūrija, summējot katra saņemtos punktus. Uzvarētāji balvās saņems vērtīgas, gadalaikam un svētkiem atbilstošas balvas.

Sandra Eimane, konkursa “Šodien laukos” vadītāja: “Novēlu, lai šis konkurss sniedz jaunas zināšanas, iespēju doties dabā un kopīgi sastrādāties kā ar komandas biedriem, tā vecākiem un skolotājiem! Lai vēlme izzināt un radošums ir ar jums! Ar prieku gaidīsim jūsu radošās idejas!” Konkursu rīko Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs. Katram posmam ir atsevišķs nolikums, kas pieejams vienlaikus ar konkrētā posma izsludināšanu mājaslapā laukutikls.lv.