Krievija pie Ukrainas robežas koncentrē kara lidmašīnas un helikopterus

Krievija turpina gatavoties ofensīvai Ukrainā. Britu laikraksts "Financial Times" vēsta, ka Krievija Ukrainas robežas tuvumā koncentrē kara lidmašīnas un helikopterus. Par to liecinot izlūkošanas dati, ar kuriem apmainās NATO valstis.

Saskaņā ar amatpersonu teikto, bailes no gaisa kara Ukrainā ir pamudinājušas sabiedrotos noteikt par prioritāti pretgaisa aizsardzības sistēmu un artilērijas munīcijas ātru piegādi Kijivai, lai reaģētu uz Krievijas pieejas maiņu.

Kā izteicies ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins, Krievijas sauszemes spēki ir diezgan novājināti, tāpēc Krievija varētu pārvērst uzbrukumu par gaisa kauju.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, komentējot situāciju frontē, norādījis, ka situācija, īpaši Doneckas un Luhanskas apgabalos, joprojām ir ārkārtīgi sarežģīta un kaujas norisinās burtiski par katru Ukrainas zemes metru. Viņš piebilda, ka tagad dara visu, lai Ukrainas karavīriem dotu vairāk ieroču. Vairāk tālas darbības ieroču un vairāk jaudas ofensīvai, kas tiek gatavota.