Latgales biškopji pulcēsies Daugavpilī

25. februārī jau astoto reizi notiks Starptautiskā Latgales reģiona biškopju konference. Šoreiz biškopji pulcēsies Augšdaugavas novada kultūras centrā “Vārpa”, Daugavpilī. Konferencē piedalīsies arī Lietuvas Biškopības biedrības Zarasu nodaļas vadītāja Meilute Močiškīte, kura stāstīs par biškopības produktiem Lietuvas virtuvē.

Biškopjiem veltītā konference sāksies plkst. 10.00 ar Latvijas Biškopības biedrības valdes priekšsēdētāja Armanda Krauzes apskatu par biškopības produktu popularitāti sabiedrībā.  Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Pārtikas tehnoloģiju fakultātes asociētā profesore Evita Straumīte stāstīs, kāda nozīme ir medus sensorajā novērtēšanā, bet universitātes

Pārtikas tehnoloģiju fakultātes pētniece Anete Ķeķe atklās jaunākās tendences medus pārstrādes tehnoloģijā. Tāpat universitātes doktorante Iveta Rutka dalīsies savos pētījumos par bišu tranu peru homogenāta ievākšanas un pārstrādes tehnoloģijām.

Savukārt Rēzeknes tehnikuma pasniedzēja Rita Melne pastāstīs, kādus biškopības produktus izmanto izglītības programmas “Pārtikas produktu tehnoloģija” īstenošanā. Par medus siltumizturību pieredzē dalīsies biškopis Jānis Vainovskis, bet ar labas prakses piemēriem – Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma direktora vietnieks praktiskās apmācībās Igors Ivanovs. Par biškopības produktu izmantošanu mācību procesā stāstīs Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma struktūrvienības Preiļi pasniedzēja Ināra Liepiņa, bet ar Bebrenes skolu iepazīstinās Bebrenes vispārizglītojošās un profesionālās vidusskolas pasniedzēja Arnita Valtere. Konference noslēgsies ar debatēm un konkursu uzvarētāju apbalvošanu. Pasākuma programma pieejama mājaslapā strops.lv.