Izzinoši radošā stunda “Švīk, švāk, zaķi nāk!”

“25. janvārī sasārtušiem vaigiem un smaidošām sejām Dagdas bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas durvis vēra Aleksandrovas pamatskolas skolēni, skolotājas Diāna un Līga. Līdz ar spirgto ziemas gaisu bibliotēkā uzvirmoja atkalredzēšanās prieks un sirsnīga draudzība.

Pēc austrumu kalendāra šis ir Zaķa gads, tāpēc nolemts zaķi celt godā. Bērnu literatūras nodaļas vadītāja Ilona Bronka aizrautīgi stāstīja par zaķu dzīvi, uzvedību, paradumiem, dodot iespēju jautāt un sniedzot atbildes uz jautājumiem. Skolēni labprāt iesaistījās sarunās, kuru laikā notika informācijas, emociju un sajūtu nodošana un saņemšana, sniedzot atgriezenisko saiti. Skolēni ar interesi noskatījās aktiera Edgara Lipora izpildījumā latviešu tautas pasaku “Sala derības ar zaķi” video formātā.

Ļaujot skolēniem apzināties, ka viņi ir spējīgi un talantīgi, izzinošās stundas noslēgumā bibliotekāre Ilona Augustova piedāvāja radošo darbnīcu. No mīksta auduma varēja veidot šī gada simbolu – zaķi. Viss notika nesteidzoties, parādot un piepalīdzot, iedrošinot un pārvarot grūtības, ļaujot bērniem priecāties par procesu,” stāsta Dagdas bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas bibliotekāre Ilona Augustova.

Aleksandrovas pamatskolas skolēni Dagdas bibliotēkā

Ilonas Bronkas foto