Viļānieši noslēdz projektu “Brīvprātīgā darba pilsēta”

10. un 11. novembrī ar konferenci Atēnu Kiprā noslēgušies URBACT Volunteering cities+ pieredzes apmaiņas pasākumi starp Atēnu (Kipra), Agia (Grieķija), Alžustrela (Portugāle), Banska Štjavnica (Slovākija) un Viļānu (Rēzeknes novads) brīvprātīgā darba pilsētu projekta dalībniekiem.

Atēnu pilsētiņā septiņi Rēzeknes novada brīvprātīgā darba organizētāji mācījās, kā aktivizēt iedzīvotājus iesaistīties brīvprātīgā darba organizēšanā un veikšanā, kā panākt brīvprātīgā darba koordināciju un veicināt līdzdalības mehānismu, kā vairot aktivitātes starp jauniešiem un vecāka gadagājuma cilvēkiem, kā iesaistīt jauniešus brīvprātīgajā darbā un veicināt viņu līdzdalību sabiedrības dzīvē, kā stiprināt uzņēmumu atbalstu brīvprātīgajam darbam.

Kipras pieredzes apmaiņas pasākumā katras valsts projektu vadītājs atskaitījās par paveikto, īstenotajām aktivitātēm, sasniegtajiem rezultātiem. Viļānu apvienības pārvalde varēja lepoties ar brīvprātīgā darba darītājiem, ar īstenoto 21 aktivitāti gan Viļānu pilsētā un pagastā, Sokolku un Dekšāres pagastā, kā arī pieredzi guvušajiem viļāniešiem, piedaloties un vērojot brīvprātīgā darba piemērus Kiprā, Grieķijā, Slovākijā un Portugālē.

Projekts noslēdzas, bet brīvprātīgajam darbam jārod turpinājums. Mēs, projekta dalībnieki, solījām, ka darbosimies un iedvesmosim mūsu novada aktīvos iedzīvotājus, NVO pārstāvjus, uzņēmējus un pilsētas, pagastu pārvalžu administrāciju un darbiniekus arvien iesaistīties mūsu dzīvesvietas labbūtības veicināšanā.

Paldies projekta autoriem un īstenotājiem, kuri pamanīja, ka Viļānos vizuļo brīvprātīgās iniciatīvas, un ka mūsu aktīvistiem tālākai iedvesmai ir nepieciešama tik vien kā citu Eiropas vietu pieredze, labās prakses piemēri un pašvaldības atbalsts, norāda konferences dalībniece Inta Brence.